maandag 18 februari 2019

Courgette kweken giftig

Bittere courgettes kunnen niet alleen vies, maar ook giftig zijn. Zijn alle courgettes uit eigen moestuin mogelijk giftig ? En kan een courgette uit de supermarkt ook giftig zijn? Een courgette (ook wel: mergpompoen) is de ongerijpte vrucht van de soort.


Van oorsprong bevatten courgettes de giftige stof cucurbitacine, maar telers zijn er . Als mensen zelf groenten kweken , kan het toch opduiken.

Pompoen en courgette mrt. Wanneer courgette zaden oogsten sep. Cucurbitacine in mijn courgette ? Schutting van geïmpregneerd hout: gezonde groente?


Smaakt dat bitterder dan anders, dan kan dat wijzen op de giftige stof cucurbitacine. De giftige soorten bevatten cucurbitacines die ook voor de bittere smaak zorgen. Berichten over giftige courgette geschreven door brambonius.


Momenteel maakt de courgetteplant een enorme groeispurt. De bloemen van deze groente vind ik zo .

De courgette is een grote plant, hier op de vette klei neemt ze gemakkelijk een. Om raszuiver zaad te kweken moet je kruisbestuiving voorkomen en met de hand. Courgettes kweek je vrij eenvoudig zelf.


Als je in mei zaadjes in potten plant en deze in de vensterbank zet, kun je de plantjes in juni buiten in . Wie weet waarom een courgette soms bitter smaakt ? Duitsland iemand overleden is na het eten van een courgette. Je veel te groot geworden courgette is fantastisch voor de soep. Dat zijn giftige stoffen die uiterst bitter smaken en lokaal irriterend werken. Van nature maken planten uit deze familie de giftige stof cucurbitacine. Maar naast de courgettes kweek ik ook komkommers en pompoenen, . Je kunt zelf ook courgettes kweken , bijvoorbeeld in een volkstuintje of gewoon in de achtertuin.


Ontdek alles over het kweken van courgette , met kweek benodigdheden, handige. Is het zelf kweken van courgette gevaarlijk ( giftig )? Komkommer kweken in serre of kas - komkommer telen als gezonde groente. Recepten met groenten: komkommers klaarmaken en courgettes klaarmaken.


In grotten in Mexico zijn zaden van courgettes gevonden die al 10. Want die heb je nodig om je courgettes en pompoenen te bevruchten. Helaas kan je niet alle bloemen eten, sommige zijn zelfs ronduit giftig.

Hoe kweek je zelf pompoenen? Tenzij je natuurlijk de groenten wil kweken voor je konijnen , dat scheelt het. Paprika plant is giftig , behoort tot de zelfde familie als de tomaat. De tomaat (Lycopersicon esculentum) is te lekker en te makkelijk te kweken om ze niet.


Ook de groene bessen, die wel in chutney gebruikt worden, zijn giftig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts