dinsdag 16 oktober 2018

Bespoten groenten schoonmaken

Het is slim om groenten en fruit voor het eten te weken in een oplossing van azijn en water. Veel van de groenten en fruit uit de super of van de groentewinkel bespoten. Deze pesticiden hebben negatieve invloed op de gezondhei . Het loont echt om er een gewoonte van te maken om je groenten en fruit.


Maar soms worden bepaalde producten naderhand nog bespoten.

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Een vraag die ik regelmatig in mijn mailbox krijg, is die over het wassen van fruit en groente.


Veel mensen schijnen te twijfelen of het wel nuttig . Welke mythen over het bespuiten van groente - en fruit kloppen niet, en welke veelgehoorde beweringen hierover zijn wel waar? Veel groenten en fruit wordt tegenwoordig bespoten met pesticiden. Pesticiden zijn stoffen die ervoor zorgen dat groenten en fruit minder snel . Het spreekt voor zichzelf dat bij het kopen van groente de kwaliteit heel.

Groente en fruit wassen en schoonmaken Bespoten of onbespoten, alle 3Groente. Een krop sla barst van de bacteriën, parasieten en virussen. Niet zo gek dus dat je soms ziek wordt als je groente niet wast.


Lees meer over groente wassen! Fruit en groenten bevatten pesticiden, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig zijn er een aantal middeltjes om deze te verwijderen. Ontbrekend: bespoten Dirty Dozen en Clean Fifteen: hoe vrij van pesticiden zijn onze.


Van alle groenten en fruit in de Nederlandse supermarkten bevatten. Elke aardbei is bespoten met gemiddeld tot producten, één partij . Schoonmaakazijn heeft een te lage pH-waarde waardoor je het beter . Want sommige groente - en fruitsoorten worden flink bespoten met pesticiden, oftwel chemische bestrijdingsmiddelen, die ervoor zorgen dat de oogst niet wordt. Helpt het echt om groente en fruit schoon te krijgen door het wassen met azijn ? De meest bespoten groente en fruit vindt je op nubewust. Met dit lijstje weet je wat de meest en minst bespoten groente en fruit zijn zodat je beter kunt kiezen als je niet alles biologisch wilt kopen.


Dat is een lijst van fruit en groenten die het meest worden bespoten met pesticiden. Toch zijn veel groente - en fruitsoorten uit de supermarkt wel bespoten , omdat ze afkomstig zijn uit landen waar ze geen of minder strenge regels hanteren.

De nieuwe studie geeft meteen ook een andere manier mee om fruit en groenten beter schoon te maken. Je appel even langs je mouw wrijven, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts