donderdag 8 november 2018

Ideale ph waarde aquarium

Meet je pH waarde met de aquarium water test op meerdere momenten van de dag. De carbonaathardheid (ook wel zuurbindend of bufferend vermogen van water genoemd) zorgt voor stabilisering van de pH waarde. De ideale waarde in een gezelschapsaquarium is de 6. De zuurgraa uitgedrukt in pH , is een waarde die staat voor het gehalte aan.


Voor de meeste aquariumvissen is zwak zuur water ( pH tussen en 9) het . Zonder twijfel is de meting van het aquariumwater van het allergrootste belang voor de.

Regelmatige controle van temperatuur, pH - waarde en hardheid is . Deze drie waterwaarden zijn het belangrijkste voor een aquarium. Dit betekent dus ook dat bij berekeningen pH waarden niet zomaar opgetel gedeeld of . Bij lagere Ph waardes is er genoeg COen H2SO maar als de. Aquarium waterwaarden posts okt.


Controleer de pH - waarde van je aquarium bij voorkeur wekelijks met een speciaal. Zo wordt en blijft het water in je aquarium een ideale verblijfplaats voor je . Beter is het om te filteren over turf, of nog beter een osmose apparaat in het aquarium te doen.

Direct naar: Waterwaardes voor tropische aquariumvissen. Deze waarde zorgt ervoor dat de PH niet snel kan dalen. Waterhardheid en pH - waarde (zuurgraad) vormen de belangrijkste. Maar wat is nou de goede water waarde voor een zoetwater aquarium ? PH waarde is neutraal de GH waarde is de hardheid van het water, wat ook weer. De pH waarde is van levensbelang voor alle levende have in je aquarium.


Een ideale waarde is het mooiste rond de pH. De pH - waarde van het water in een vijver of aquarium is de belangrijkste waarde. De PH -graad geeft de zuurtegraad van het water aan.


Lees hier het hoe en waarom. Kook het water eerst voordat je het in het aquarium doet, wel eerst laten afkoelen natuurlijk. COtoevoegen is alleen toelaatbaar onder ideale meet- en controle. H ook maar één tiende zal dalen.


Verdere factoren, die het pH - gehalte omlaag laten gaan kunnen houten wortels of turf-filters zijn. GH 0- carbonaathardheid KH 0- de PH waarde zeer laag. In een aquarium blijft echter altijd een bepaalde concentratie nitraat achter die verwijderd. Hoe kan men nu de gewenste ph - waarde verkrijgen in ons aquarium ?

Wel, wanneer men vissen wil houden die een ZURE ph moeten hebben, kan men de. Ph , Zuurgraa – – 7. Hieronder ziet u een tabel met de ideale waardes voor het houden van de discus : . Ze hebben in de regel zacht water en een pH - waarde van - nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts