vrijdag 30 november 2018

Steenmarter vangen mag weer

Lees op ongediertebestrijden. Hij zal zijn eigen plekjes dus wel weer terugvinden. Wel mag u de steenmarter verjagen. Een steenmarter vangen of doden is geen goede optie. Dat wil zeggen dat je het niet mag wegvangen , verstoren of doden.


Zelfs door dit verhaal wordt ook het territorium van de rode vos snel weer opgevuld door nieuwe.

Steenmarters zijn niet langer onaantastbaar. In plaats van steenmarters te vangen , kun je ze ook proberen te verjagen. De steenmarter zorgt op steeds meer plaatsen voor overlast en drijft velen tot wanhoop.


Wie schade heeft door steenmarters zal zich vaak afvragen: Mag ik de. Sommigen vinden een steenmarter vangen in speciale vallen een goede. Dat betekent dat je een steenmarter niet mag doden of vangen. Je wilt natuurlijk ook niet dat de steenmarters weer binnenkomen.


U denkt misschien dat de marter vangen een goed idee is. Hierdoor door kunt u steeds weer opnieuw beginnen.

Hebt u last van een steenmarter en wilt u de steenmarter vangen ? Nu zou ik het graag vangen met een diervriendelijke val (waar je het diertje levend in gevangen wordt) om het (heel) ver los te laten. Dit vangen en weer vrijlaten mag alleen gebeuren door personen die . Op dit moment mag dat niet omdat het een beschermde diersoort betreft. De Wrede denkt dat vangen niet helpt. Dan komen er wel weer andere steenmarters. De vraag rijst: wat haalt het uit als de steenmarter mag worden.


In dat geval gaat het gat weer open. Het is niet toegestaan om de steenmarter te vangen , te verjagen of te doden. Vangen of doden heeft geen zin. De populatie steenmarters is inmiddels weer toegenomen. Ontheffing mag worden verleend in het belang van “voorkoming en bestrijding van . Wanneer je een marter vangt of doodt, komt zijn territorium vrij en wordt dat zeer.


Vangkooi met aas zetten, marter vangen , in de auto stappen, naar het verst gelegen bos. De beestjes zijn klein maar de schade. De dieren komen intussen weer overal in Vlaanderen voor en de. De uitbreiding vindt niet alleen plaats in het landelijk gebie maar ook in dorpen en steden.


Het verjagen, vangen of doden van steenmarters is alleen.

Oh ja, denk ik dan bij mijzelf, de marters zijn weer tikkertje aan het spelen. Je kunt ze wel verjagen, alleen vangen mag je ze niet. Belangrijk om te weten is dat verjagen wel mag , maar bestrijden niet.


Maar we hebben hem toch maar weer vrij gelaten. Een vleermuis of steenmarter in huis, dat is even schrikken. In Overijssel hebben tot nu toe .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts