dinsdag 28 mei 2019

Rookdoos gebruiken

Lees ons stappenplan en ga zelf warm of koud roken met een rookoventje! Tips voor de beginnende roker! Ik heb tips voor je als je een beginnende roker bent. Laat je nieuwe rookoven eerst inroken zonder producten.


Tevens kun je deze rookoven ook apart als pan gebruiken , hij kan ook in een grote oven, maar denk erom, het is gemaakt voor een niet al te hoge temperatuur.

Bekijk alstublieft eerst de onderstaande handleiding voor het in gebruik nemen van de oven! De Rookoven is uitsluitend voor het bereiden van levensmiddelen . Indien u de rookoven als braadslede gaat gebruiken verdient het aanbeveling de gebruikte rookmot op een bord of een velletje aluminium folie te lossen om . Gebruik de rookoven alleen voor het roken van voedsel of geef een extra dimensie aan je barbecue door het vlees eerst kort te roken. Demonstratie van de Camerons rookoven. Deze rookoven kun je gebruiken om eten te roken.


Rookovens zijn een bijzonder goed hulpmiddel om meer smaak aan je gerecht te geven.

In deze video legt Jasper uit hoe je je rookoven gebruikt. Net als die van Albatros is hij geschikt voor grotere stukken vlees en vis, maar kun je deze ook gebruiken als barbecue. Wel is hij een flink stuk . Maak van je (gas)barbecue een smoker met deze rookdoos. Bij deze garingsmethode gebruik je echter niet het vuur zelf, maar vang je de rook op in een afgesloten ruimte.


Dit kan in een speciale rookkast, maar met een. Je hoeft maar heel weinig mot te gebruiken. Er kunnen vier stuks vis of vlees tegelijk gerookt worden. Het duurt niet lang voor het gerecht klaar is.


Daarom is het verstandig om een smoker box te gebruiken. Als echte barbecue pro gebruik je een smoker namelijk tegelijk met je . Gerookte vis, zalm, zijn heerlijke gerechten om te maken in de rookdoos ,. De DOK rookoven is te gebruiken in de oven, op de barbecue en op het gas fornuis. Met een gemiddeld gebruik van keer per maan heb ik jaar met de vorige oven gedaan.


Heel makkelijk te gebruiken en het resultaat is super lekker.

Gebruik je de bijgeleverde brander, dan vul je die eerst met brandpasta. Je plaatst de brander in de standaar steekt de brandstof aan, en zet . Gemakkelijk mee te nemen kleine oven, maar groot genoeg voor . Dit rookoventje kun je gebruiken op een gas- of elektrafornuis of op open vuur. Je kunt de rookoven overigens ook gebruiken als: Stomer: laat de lekbak weg . Het is normaal dat de rookoven door gebruik gaat verkleuren.


Je zal zien dat deze steeds donkerder wordt. Maak deze na iedere beurt schoon . Roken doe je best buiten, dat spreekt voor zich. Je kunt er een speciale rookoven voor gebruiken , maar ook je barbecue met deksel (1) kan perfect dienst doen. Gebruik gearomatiseerde houtsnippers of rookchips en ontdek nieuwe smaken die jezelf, je familie en je vrienden zullen verbazen.


U kunt deze rookoven gebruiken om zowel koud als warm te roken. U kunt de stukken zalm, forel of wild op een eenvoudige manier ophangen . Een kennis van me heeft een gas bbq met ingebouwde rookdoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts