dinsdag 21 mei 2019

Fruitmot bestrijding

De larven van de fruitmot kunnen erg veel schade aanrichten in jouw. Bij last van de fruitmot, zijn vaak veel vruchten beschadigd. De rups van de fruitmot zal de vruchten beschadigen door hierin gangen te vreten tot in het klokhuis, ook wel wormstekigheid genoemd.


De gewone fruitmot (Carpocapsa Pomonella) kun je herkennen aan de rode plek , die rondom het inboorgat. Wormstekigheid bij appel en peer wordt veroorzaakt door een klein wit rupsje met een bruine kop.

Bestrijding en monitoring met vangbanden. Dit is de larve van de fruitmot , een kleine nachtvlinder. Voorkomen van aantasting door fruitmot. Hoe de fruitmot bestrijden of uitbreiding voorkomen?


Kapot bruin fruit aan uw fruitbomen? Hoogstwaarschijnlijk heeft u te maken met wormstekighei ofwel fruitmotten die het fruit aantasten. U bestrijdt de fruitmot effectief met de aaltjes.

Koop nu direct aaltjes tegen de larven. De grijze fruitmot is een grote vijand van fruitbomen waarvan de larven zich aan de basis van de bladeren of vlakbij de vruchten ontwikkelen. De laatste jaren is de vruchtschade door fruitmot bij appel en peer toegenomen.


Dit komt door warme zomers en de beperkte werking van de . Geïntegreerde bestrijding fruitmot. Praktijkbericht gewasbescherming fruitteelt. Prima basis voor een optimale bestrijding van fruit- mot en bladrollers.


Zeer effectief viruspreparaat tegen fruitmot. De fruitmot (Cydia pomonella) is een veel voorkomende plaag voor appel-. Biobest expertise: geïntegreerde bestrijding , biologische bestrijding en bestuiving. Met de Ecostyle feromoonval tegen fruitmot ben je het hele seizoen beschermt tegen fruitmotten.


Eén feromoonval is goed om fruitbomen te beschermen! BIOLOGISCHE BESTRIJDING VAN WORMSTEKIGHEID OP APPEL EN PEER. Het fruit wordt aangetast door de rups van de fruitmot (Cydia pomonella),.


De schade door fruitmot op appel en peer neemt de laatste jaren toe.

Uit de eieren komen rupsjes die beginnen met het mineren van een kleine plek onder de vruchtschil. Hierna vreten zij een gang naar het klokhuis waar zij ook . Het middel is zeer selectief en werkt tegen rupsen van de fruitmot. Appels en peren, ter bestrijding van de larven van de fruitmot (Cydia pomonella). Hoe fruitmotten met een feromoonval bestrijden ? Niet alleen in de biologische, maar ook in de geïntegreerde teelt hebben deze granulose preparaten een plaats gekregen in de bestrijding van de fruitmot.


Bescherming: Behandeling van fruitbomen zoals appelbomen, perebomen en notebomen. Onderzoekers van de Duitse Universiteit Erlangen-Nürnberg hebben een biologisch bestrijdingsmiddel tegen de fruitmot bij appels ontwikkeld. Afhankelijk van de temperatuur komen deze eieren na 8-dagen uit. Fruitmot is een algemeen voor- komend.


Het moment van bestrijding van de fruitmot komt dan ook dichtbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts