donderdag 11 juli 2019

Namen van planten zoeken

Zowel de Nederlandse naam als de wetenschappelijke naam. Alisma plantago -aquatica (Grote waterweegbree) . Op deze site vindt u de meeste verklaringen van de in het wild voorkomende planten in Nederland. Natuurlijk zijn er altijd eigenschappen waaraan de door u gezochte plant zeker.


Het kan zinvol zijn om in één plantengeslacht te zoeken , bijvoorbeeld Acer, . Zo kun je proberen de namen op te zoeken in een plantenboek met illustraties.

Een nadeel is, dat er zoveel planten in staan, dat je door de bomen het bos niet . Plantifier (Welke plant is dit) is een rubriek waar je tuinplanten, bomen, struiken en bollen. Stuur een mogelijke plantennaam door of stem mee op de reeds . De unieke en populaire GroeiBloei plantenzoeker! Aan de hand van foto´s, kleuren, naam en hoogte vind je altijd de plant die je zoekt. Ik moet een plantnaam zoeken van een plantje met mini hartjes tenminste. Uiteraard kunt u daarbij ook binnen een bepaald plantengeslacht zoeken.


Weet u de naam van de vaste plant die u zoekt wel, dan kunt u gebruik maken van . We bespreken de volgende twee plantherkenning apps om de naam van de plant te achterhalen.

Dat zijn de volgende apps: 1. De app Shazam zorgde er al voor dat we de identiteit van een liedje konden achterhalen door een stukje van de muziek op te nemen. Ik ging er altijd vanuit dat de namen van planten Latijnse namen waren. Oftewel, in het kader van zoeken naar informatie, en dan ook nog in alle landen,. De lijst, onderverdeeld in een aantal groepen en op alfabetische volgorde, om het zoeken te vergemakkelijken. Vind de naam en tuinonderhoudstips.


Op deze website kan men zoeken via de officiële Nederlandse naam van een plant , via de botanische naam of via de volksnamen. Goden en godinnen - Volksnamen van onze planten. Grieken en Romeinen aan te pas te brengen, ook waar die ver te zoeken waren. In de West-Europese cultuur bestaat er een traditie vrouwen te vernoemen naar planten of bloemen. Mannen worden vaak vernoemd naar dingen of dieren.


Planten zoeken wordt Planten vinden”. Men kan in de PLAND zoeken via de officiële Nederlandse naam van een plant ,. Wetenschappelijke plantennamen vertalen of opzoeken in een (digitale) gegevensbank of . Ga verder naar Zoeken op kleur. De geslachtsnaam begint met een hoofdletter, terwijl de soortaanduiding altijd met een kleine letter . Die regel geldt ook voor namen waarmee we planten , dieren en fruit . Wil je op naam zoeken , kijk dan in de soortenlijst of zoek via het zoekvak hier onder. Wil je exact weten in welke gebieden een plant groeit, kijk dan op .

Dieren- en plantennamen worden niet met een hoofdletter geschreven, tenzij het een geografische naam betreft. Bijvoorbeeld: rode wolf, zwarte zwaan en . Wat te doen als je tijdens een wandeling een prachtige plant of bloem tegenkomt en graag de naam daarvan wilt weten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts