donderdag 19 april 2018

Uitgebloeide anemonen

Tijdens de bloeiperiode kunt u de anemonen met een meststof voor bloembollen bemesten. Verder bemesten is niet nodig. Zodra de anemonen zijn uitgebloeid.


Ze zijn al uitgebloeid als u groenten zaait of plant. Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Anemoonbollen. Ik krijg verschillende informatie wat te doen met bollen die uitgebloeid zijn.

De Anemonen zijn geen bollen maar knollen. Knip de uitgebloeide bloemstengels in de herfst ( oktober ) af. Om een optimaal resultaat te krijgen maakt men best gebruik van 5 . De bloemen bloeien namelijk van juli tot . Als de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggehaal kunnen ze dat zaad niet vormen en zullen ze veel langer nieuwe bloemen blijven aanmaken om . Anemone hybrida 'Honorine Jobert'. Japanse anemoon , bosanemoon.


Anemone Whirlwind of Herfstanemoon is een langbloeiende plant met witte bloemen, laat in.

Knip in het na- of voorjaar de uitgebloeide stengels van de plant. Anemone coronaria bloeit van mei - augustus in de kleuren blauw, paars, roo. De anemonen bloeien langer als de uitgebloeide bloemen er met steel en al . Wanneer snoeien Na de bloei de uitgebloeide stengels afknippen Ziektes Ja . Anemone hupehensis en Anemone hybride soorten en de Anemone.


Ook na de bloei is nog de sierwaarde van de pluizige uitgebloeide bloemen te . Pas op dat u de nieuwe scheuten niet beschadigt! Later in het jaar kunnen uitgebloeide bloemen worden weggenomen. Snoei vaste planten altijd van onderaf.


Moeten de stengels worden afgeknipt? Vooraleer ze verder pluizen? Gelukkig blijven er genoeg Anemonen over die het in onze tuinen wel naar hun zin. Ze horen voor mij nog bij de winter, maar als deze uitgebloeid zijn dan . In het vroege voorjaar kunt u de anemoon meteen organische. Blauwe anemoon is een zachte, kruidachtige plant die goed in de volle grond.


Ook de witte en roze soorten heten onlogisch genoeg blauwe anemoon. Als je uitgebloeide bloemetjes wegplukt, help je blauwe anemoon nieuwe knoppen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts