vrijdag 2 augustus 2019

Koperworm bestrijding

Ritnaalden of koperwormen (Agriotes spp.) zijn larven van de kniptor. Trefwoorden: ritnaalden, koperwormen , kniptorren, bestrijding. Deze bodeminsecten worden in de volksmond ook wel koperwormen genoemd. Kniptorren voelen zich het beste thuis in gewassen als graslan graszaad.


Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad.

Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal . De ritnaald of koperworm is de larve van een kever uit de familie kniptorren ( Elateridae). De meest schadelijke soorten zijn Agriotes lineatus en Agriotes . Ze kan in diverse gewassen schade veroorzaken. Met de bestrijding van emelten heb je altijd goede resultaten. Ze veroorzaken hoofdzakelijk schade in geplante groentegewassen.


Deze feromonen zijn geschikt in combinatie met de universele feromoonval met vangplaten. Ritnaald of koperworm Larve van de kniptor, een kleine bruine tor (of kever) die weinig .

In een groeiend gewas is geen bestrijding mogelijk. In aardappelen en wortels. Vóór aanplant kan eventueel chemische bestrijding worden toegepast. In mais boren ritnaalden (ook wel koperwormen genoemd) zich onderaan in de stengel van de plant. Hierdoor vallen planten uit.


Bestrijding van ritnaalden in gladiolen met verschillende insecticiden in Vredepeel. De larve van de kniptor, bekend onder de naam ritnaald of koperworm. Ritnaalden, ook wel koperwormen genaam zorgen in Vlaanderen voor economische schade aan verschillende gewassen. Vorig jaar heb ik Nemathorin ingezet maar dat is slecht bevallen.


Mocap om de koperwormen te bestrijden. Koperworm en emelt komen vooral voor als de moederplanten op. Een bestrijding uitvoeren op het moment dat planten uitvallen, heeft een . De eitjes van luizen, mijten en overwinterende insecten kun je bestrijden door te . Er bestaan verschillende procedés om de schadelijke soorten te bestrijden , die in de tuin kunnen woeden.


Ook in het geval van bestrijding van plagen en ziekten is dat niet anders. Bodeminsecten van Pireco biedt een natuurlijke bescherming tegen verschillende bodeminsecten zoals ritnaalden ( koperworm ), bodemrupsen ( nachtvlinder), .

SBI heeft, behalve de plantversterkende werking, een indirecte werking in het afweren van de aanwezigheid van o. De bestrijding van vrijlevende aaltjes is volgens Van Putte lastig. Wortels van jonge planten worden door ritnaalden, ook wel koperwormen genoem bij. Aanbevelingen ter bestrijding van de larven na aantasting. In dat geval zou een regelmatige grondbewerking in het zaaibe een maatregel voor bestrijding ,. Maar eigenlijk zijn ritnaalden of koperwormen een nog veel serieuzer . BESTRIJDING VAN KOPERWORMEN MET BEHULP.


Voorkom ritnaaldschade door doelgerichte bestrijding van kniptor. De kniptor zet in mei-juni haar eitjes vooral af in grasland. Een methode om slakken biologisch te bestrijden bestaat erin parasiterende aaltjes.


Montage als wormenval ( koperworm ) voor de bestrijding van wormen in . Veel doelgerichtere bestrijding – Minder residu - Veilig in gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts