vrijdag 15 maart 2019

Koolrabi

Koolrabi is een smakelijke, frisse knolgroente. Hoe moet je koolrabi bereiden, en wat zijn de beste recepten met koolrabi ? De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. In tegenstelling tot knollen en koolrapen groeit koolrabi boven de grond.


Ook lekker: een recept voor een ovenschotel.

Vanaf begin april kunnen we echter ook planten . Geroosterde koolrabi met tijm en knoflook. De smaak lijkt op radijs, maar dan iets zoeter. Het zal je misschien verbazen, maar de koolrabi is geen knolgewas, maar stamt af van de wilde kool.


Het is een bolvormige groente met lange, slanke balderen. Maar de koolrabi is echt iets heel anders. De koolrabi is een vrij kleine knol ( maar niet altijd), ze groeit net boven de grond. Ze zijn er in groenwit en in het .

Het stamt vermoedelijk uit Noord-Europa. De knol die van de koolrabi wordt . Je kunt het rauw en gebakken bereiden. Probeer deze frietjes eens, lekker met het ziltige van . Geen probleem, want koolrabi bewaren is helemaal niet moeilijk. Zoek je wat inspiratie met deze heerlijke seizoensgroente? Wij hebben tips voor het bewaren en . Deze groente stamt af van wilde kool, die nog voorkomt in het Middellandse- Zeegebied.


Voedingswaardetabel van koolrabi per 1gram:. De koolrabi lijkt op een knol maar eigenlijk eten we de dikke stengel van een koolplant. Vergeten groenten maken de jongste tijd weer hun opwachting in de keuken! Het is supergezond en heel makkelijk te bereiden. Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van koolrabi.


In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en . Schil de koolrabi en de aardappelen, snij ze in blokjes. Maak de selder schoon en snij in boogjes. Pel en snipper de knoflook.

Lekkere recepten met koolrabi. Maak een eenvoudige puree, een heerlijke frisse salade, een vegetarisch bijgerecht of iets speciaals. Maar vandaag de dag is deze groenten weer helemaal terug. Hoe je hem plant, zaait en oogst, . Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout.


Het is de week van de koolrabi : een vergeten groente die zeker wat meer aandacht verdient! Milieu Centraal zet deze gezonde groene knol in . Deze kool die boven de grond groeit zit vol met kalium, vitamine B en C, en is lichtgroen of blauwpaars van kleur. Deze koolrabi salade zit bomvol heerlijke smaken, zoals groene appel, rozijnen, pijnboompitjes en frisse munt.


Zo maak je de koolrabi salade:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts