woensdag 20 maart 2019

Steenmarter voedsel

Het diertje is eigenlijk een alles-eten, maar kan bijvoorbeeld veel overlast zorgen door kippen en eieren te . Voor een opportunistische alleseter als de steenmarter is deze tijd van het jaar een tijd van overvloed. De steenmarter eet zowel dierlijk als plantaardig voedsel ,. Voedsel en dekking zijn bepalend voor de habitatkeuze van de steenmarter. Plantaardig voedsel kan tussen juli en december tot driekwart van het voedsel uitmaken.


Grote legkippen laten ze meestal met rust, zolang die niet in paniek raken wanneer de steenmarter hun eieren weghaalt.

Uitzonderingen in voedsel is er altijd . Muizen, ratten, woelmuizen en eekhoorns staan bij de steenmarter op het . In een stedelijke omgeving, waar er meer voedsel te vinden is dan in het bos, gebeurt. Steenmarters zijn territoriale dieren. De dieren zijn erg schattig . Dat wil zeggen vleeseters.


Hoofdzakelijk bestaat zijn voedsel uit Muizen, Ratten, Vogels, Eieren en insecten. Nu steenmarters toenemen in het sterk verstedelijkte Vlaanderen en zich aangepast hebben aan een leven dichtbij de mens, komen deze prachtige dieren .

Meestal gaat het gepaard met hoge kosten om schade te verhelpen. Tot aan de 2e wereldoorlog, was de steenmarter en de bunzings, als gevolg van zijn dure pels bijna uitgeroeid. In de nachtelijke uren als hij op voedsel uitgaat, . Hoe is de steenmarter te onderscheiden van andere diersoorten en welke.


Om steenmarter uitwerpselen herkennen eenvoudiger te maken, is het interessant om u eerst meer te vertellen over het voedsel dat de steenmarter eet. Hoewel het een prachtdier is, kan hij heel wat schade en overlast veroorzaken. In hun voedselkeuze zijn steenmarters niet erg kieskeurig.


Hij speelt dan graag en trekt erop uit om op voedsel te jagen. Als gevolg hiervan maken steenmarters steeds vaker rustplaatsen in tuinen en woningen. De laatste jaren komt de steenmarter in Vlaanderen meer en meer voor.


Ze nemen vaak hun intrek in gebouwen, vooral op zolders, in kelders, tussen de . Het voedsel van de steenmarter bestaat uit muizen en ratten, jonge . Van zonsondergang tot zonsopgang is hij vaak op zoek naar voedsel. Het hoofdbestanddeel van hun voedsel bestaat dus vooral uit deze kleine . Hierbij is hij niet echt kieskeurig. Hij is een actieve jager, maar ook dode . Omdat ze vaak voedsel meeslepen naar hun dagrustplaats, komt het ook . De boommarter komt in Opsterland minder vaak voor dan de steenmarter , maar .

Als u een steenmarter voorbij ziet schieten, heeft hij wel iets weg van een kat. Hij eet vooral muizen, ratten, woelmuizen en . In het oosten van het land schijnen ze meerdere keren per week toe te slaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts