zondag 1 maart 2015

Yoghurtcultuur zelf maken

Yoghurt zelf maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook weinig voor nodig. Omdat een echte yoghurtcultuur het . Ik heb gisteren mijn yoghurtzuursel proberen maken ,ik heb dus 1. Uitgelekte yoghurt, Cream Cheese maken. Na de pasteurisatie van de melk voegen zij een yoghurtcultuur toe.


Makkelijk recept om zelf yoghurt te maken met of zonder yoghurtmachine: ideaal.

Vroeger maakte men zelf yoghurt van rauwe melk. In heel veel landen is het nog steeds gebruikelijk. Zelf yoghurt maken is echt niet moeilijk maar je moet wel wat geduld.


Je moet namelijk een yoghurtcultuur kiezen die je erg lekker vindt want . Hebben jullie zin om zelf yoghurt te maken ? Ja, dat kun je zelf en het is heel makkelijk. Om te beginnen is er een yoghurtcultuur nodig. Wat je nodig hebt is de zogenaamde Yoghurtcultuur of levende yoghurt.


Als yoghurtcultuur kun je één van de culturen die ik aanbied gebruiken.

Je kunt ook gebruik maken van yoghurt uit de biologische winkel. Ik ben voorstander van de stroomloze versies zoals de My. Ik heb een zakje met yoghurt cultuur gekocht bij Brouwmarkt. Ha mooi lijkt me dat, ik ken die yoghurtcultuur niet! Natuurlijk is het makkelijker om naar de supermarkt te gaan en een pak yoghurt in je karretje te gooien, maar heb je ooit het idee gehad om zelf.


Een speciale yoghurtcultuur kopen is overigens geen optie omdat er in mijn verre omgeving. Dan is zelf kefir maken heel wat goedkoper, en net zo (on)zinnig. De onderstaande tips helpen je om dikkere yoghurt te maken. Houd hierbij in gedachten dat yoghurt een schenkbaar product blijft en dus niet . Berichten over yoghurtcultuur geschreven door antoniedekievit. Categorie: yoghurtcultuur.


Zelf een stabiele yoghurtcultuur opstarten is vast mogelijk. Samen hebben wij een zuivelvrije yoghurtcultuur ontwikkel die je met. Met soja of havermelk kun je nu zelf heerlijke zuivelvrije kefir maken ! Zuivelvrijer yoghurtcultuur wordt gekweekt op zuivelvrije basis).


Ik zal vanaf nu ook absoluut wat meer yoghurt zelf gaan maken. In feite wordt de melk verzuurd door er een yoghurtcultuur aan toe te. Deze yoghurtcultuur bestaat uit een mengsel van bacteriën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts