donderdag 5 juli 2018

Macrame knopen

Hoe macrame knopen stap voor stap uitleg. Regelmatig krijg ik vragen hoe het macrame knopen werkt. Uit ervaring weet ik, begin simpel en . Macramé knoopwerk is een zeer oude techniek, je kunt er allerlei gebruiksvoorwerpen van. De knopen die gebruikt worden zijn niet moeilijk, er zijn een aantal . Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je .

Macrame , heb je er daar wel eens van gehoord? Wij gebruikten de basis knopen : de weitasknoop, de halve weitasknoop en de verspringende . Zie je al die leuke plantenhanger, kleedjes voor aan de muur of armbanden en zou je dat ook een willen doen! Wij laten in dit artikel eerst een handleiding zien om macramé te knopen … daarna hebben wij nog een leuke inspiratie collectie samengesteld van allerlei . Bekijk de instructievideo . In deze video laat ik zien hoe je de kruisknoop maakt.


Blog verschillende knopen macramé. Aanzetknoop, Weitasknoop, de platte knoop , versprongen weitasknopen, de knoopmoes, de ribbelknoop. Door de stugge draad blijven je knopen goed zitten en het robuuste .

Macramé is back, en hoe …Klaar om dit originele kussen te maken? Daar kun je hele leuke dingen van maken, zoals. In totaal maak je opnieuw vier knopen. Ook deze moeten allemaal op dezelfde hoogte zitten.


Positioneer de eerste rij knopen op het hoogste . Maak een plantenhanger zoals we lieten zien het VT Wonen TV programma en in het blad VT van februari. Zo maak je een zelfgeknoopte . Een macramé plantenhanger is superleuk om zelf te maken! Versier de loshangende draden met verschillende knopen en kralen. Ze raakte erdoor gefascineer leerde zichzelf macramé knopen en heeft inmiddels honderden plant- en wallhangers ontworpen en geknoopt. Het vorige artikel over macramé heette ook al het zelf knopen van een plantenhanger.


Hierin vind je gratis macramé. De volgende keer zal ik het hengsel helemaal op die brede manier maken. Maar dat duurde mij voor nu te lang. Macramé past in de trend van aandacht en waardering voor handgemaakte artikelen. Handleidingen basis macramé - knopen (Engelstalig).


Zelf voorzien: -iets om je macramé aan op te hangen tijdens het knopen (een kledingrek met s-haak). Plantenhanger maken met verschillende knooptechnieken, Macramé. Volg ons stappenplan om een plantenhanger te knopen , of bestel direct .

Video en tekst tutorial: Macramé knopen gebruiken om juwelen te knopen. Toen ik de titel van dit artikel las, sprak het mij totaal niet aan want . Je kunt er allerlei gebruiksvoorwerpen mee maken: sieraden, kettingen en manden bijvoorbeeld. De techniek kan met diverse materialen en gereedschappen toegepast worden. Deze draden worden met de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts