donderdag 12 juli 2018

Wijnruit planten

Vanwege zijn blauwgrijze bladeren dacht menig tuinbezitter dat het een. Wijnruit is een oorspronkelijk uit het Middellandsezeegebied afkomstige plant. Zoals uit de wetenschappelijke soortnaam . Wijnruit of ruit is een lekker bitter kruid dat veel geneeskracht in zich draagt.


Armband van wijnruit tegen.

Gebruik: Wijnruit werd vroeger voor medicinale doeleinden gebruikt en nu nog als kruid. Ruta graveolens ( Wijnruit ) is een aromatische wintergroene kruidenplant. Ruta wordt gebruikt bij klachten van reumatische aar . Deze plant verjaagt katten uit de tuin door de specifieke geur, die de plant af geeft. Deze plant is afkomstig uit Zuid-Europa, rondom het Middellandse Zeegebie waar hij in het wild groeit. Wijnruit kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen en absorbeert negatieve energie en stress.


Leer hier hoe je het kunt planten.

De soms uit tuinen verwilderde Wijnruit , Rúta gravéolens, tref je in onze flora een. De wijnruit is een meerjarige en winterharde plant die van nature in Zuidoost-Europa voorkomt. Kruiden- en fruitdrogers zijn een interessant alternatief voor het klassieke inmaken. De plant groeit rechtop bossig, heeft sierlijk.


Het behoud van aroma, kleur en smaak wordt in de hand gewerkt door de . Bladeren: De verspreidstaande, grijsgroene bladeren zijn dubbel tot drievoudig veerdelig met smalle, afgeronde, spatelvormige, kale deelblaadjes met een . Meer informatie over Wijnruit vindt u bij Bakker. Ruta Graveolens ( Wijnruit ) is een leuke vaste plant , die ook in de Nederlandse natuur voorkomt. Katten schijnen niet van de geur van wijnruit te houden, en daarom zou de plant kunnen worden toegepast (bv alweer als haagje) om katten weg te houden. De nederlandse naam is Wijnruit , familie van de Rutaceae.


In de geneeskunde kent de plant veel toepassingen maar mag alleen onder deskundige begeleiding worden bereid en ingenomen. De bladeren zijn grijs en . Als je deze dieren met zachte hand uit je tuin wil weren, kan je planten inzetten. Een 2e soort planten die kan helpen in de strijd tegen katten is Wijnruit of . Plant familie: Rutaceae (Wijnruitfamilie).

U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wijnruit niet! Een vaste plant welke vooral als sierplant bekend is. Voor de eerste keer kreeg ik uitslag van mijn schoonmoeder.


Ze had me op een zonnige zondagochtend gevraagd het wijnruit terug te snoeien . De ruit is een sterk geurende plant , die veel verwilderd langs de kant van de weg voorkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts