donderdag 23 augustus 2018

Medinilla opnieuw laten bloeien

De Medinilla wordt hier Kapa-kapa genoemd. Medinilla jaren mee en kan met de juiste behandeling de plant weer opnieuw in bloei gebracht worden. De plant op dezelfde plek laten staan totdat er nieuwe scheuten gevormd worden.


Momenteel is mijn Medinilla bezig om nieuwe bloemen uit te laten groeien en. Na deze periode is de plant opnieuw geworteld en kan deze in een pot worden geplaatst.

Deze zullen bij de juiste verzorging tot maanden bloeien. Hij is net als veel Orchideeën een epiphyte, hij leeft dus op andere planten . Wanneer we deze prachtige plant in een plantenzaak ziet bloeien dan is het moeilijk om deze plant te laten staan. Vooral als hij bloeit is hij . In het midden van de kamer zal hij zijn blad laten vallen. Medinilla - Tuincentrum GroenRijk Zwanenburg, nabij Amsterdam, heeft. En na die eerste bloeiperiode is de plant opnieuw in bloei te krijgen.


Anigozanthos, Gloriosa en Medinilla zijn als tropische schoonheden de.

Zoals bij de meeste bloeiende planten is het verstandig in de wintermaanden meer te. De ideale temperatuur voor Medinilla ligt tussen de 17- 25°C. Om de plant te laten overwinteren, is het belangrijk dat de temperatuur . Houdt u van bijzondere kamerplanten, dan is de Medinilla magnifica zeker aan u besteed. Niets ziet er zo gezellig uit als een bloeiende kamerplant in je huis.


Het probleem is vaak het opnieuw in bloei krijgen van de plant. Om de bloemen de kleur te laten behouden zorg er dan voor dat de relatieve luchtvochtigheid . En met de juiste verzorging bloeien ze tot diep in de nazomer, zodat je er ook dan van kunt genieten. De aparte bladeren en spectaculaire bloemen van Medinilla , Gloriosa. Eenmaal de plant is uitgebloeid de grond helemaal laten uitdrogen. Hij bloeit niet meer, er zit geen groei meer in en staat er een tikje lusteloos bij.


Acht weken nadat de plant is uitgebloeid de grond helemaal laten uitdrogen. In april de nieuwe knollen uit de kluit halen en voorzichtig opnieuw planten . Dan staat de plant een hele poos te bloeien en maakt ook nieuwe knoppen aan. Maar waar komt Florinilla vandaan?


Opnieuw een goed resultaat van goed overleg en dan is er duidelijk iets te bereiken!

De medinilla is een prachtige, grote potplant die de laatste jaren. Erdee Media gebruikt die om haar websites goed te laten werken, om u . Door selectie zijn er nu kweekvormen te koop die gedrongen groeien en reeds als kleine plant bloeien. Een plant kan bij te weinig licht de bloeiwijzen laten vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts