donderdag 23 augustus 2018

Pruimenmot bestrijden

Vang pruimenmotten weg met een deltaval en bijhorende feromonen, cydia funebrana. Vrijwaar je pruimen van maden m. De pruimenmot overwintert als rups in de grond. Zodra men de eerste eieren op de vruchten heeft waargenomen, kan men met de bestrijding beginnen.


Lees hier meer over de bestrijding.

In deze bijdrage meer informatie over wormpjes in de pruimen, de veroorzaker: de pruimenmot. Hoe de pruimenmot bestrijden of uitbreiding voorkomen? We hebben hier te maken met de larve van de pruimenmot , maar als we de rupsjes in de.


De nieuwe generatie Spruzit-R is te gebruiken voor lastig te bestrijden plagen als spint, trips en wol-, . Het rupsje van de pruimenmot baant zich een weg naar het hart van de vrucht, waar. De larven van pruimenzaagwesp kun je kort na de bloei bestrijden met een pyrethrum preparaat. Tuinieren voor beginners: Fruitplagen in de tuin: pruimenmot - Cydia funebrana ( Laspeyresia O.a. bacteriepreparaten (BT) zijn bruikbaar in de bestrijding.


Genenbanken, gegevensbeheer.

Boekje: Vermeerderen van fruitrassen. Foute namen bij aankoop van bomen. Oud recept bestrijding pruimenmot. De nachtvlinder vliegt vanaf eind april en leg t haar eitjes vanaf mei op de vruchten en . Pruimenmot (Cydia funebrana) kent generaties per jaar. Met de feromoonval en feromonen van DCM kan je pruimenmot geheel biologisch bestrijden.


Altijd een product in de buurt. Aaltjes tegen larven fruitmot. Dit zijn de rupsen van de pruimenmot ,overwintert in de grond en in. Ik denk de pruimenmot inderdaa ik heb er ook veel last van dit jaar op mijn pruimenbomen:. WerkingDoor middel van de deltaval en een . De wormstekigheid in pruimen en abrikozen kan je bestrijden met een deltaval in combinatie met een . Gebruik per bomen een Deltaval en . Sluitkool en bloemkoolachtigen, ter bestrijding van rupsen van de.


Het insect werd als biologische bestrijding van bladluizen begin jaren negentig ingevoerd in. FLORASELF Lokstof pruimenmot voor multi-val stuks. Bestrijding met rodenticiden in het open veld of boomgaard is nu dus.

CLR, maar bij pruimenmot zijn tot nu toe alleen jarenlang proeven gedaan met het in . Middel voor de bestrijding van huismuizen in ruimten. Gelukkig is het insect goed te bestrijden. De kersenvlieg lijkt een beetje op de pruimenmot. Tenminste, als het gaat om .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts