donderdag 9 augustus 2018

Vijgenjam

Vijgenjam , Vijgenjam en Vijgenjam. Lekker bij een kaasplankje en notenbrood. Hoera, ik kreeg zojuist telefoon van nonno Giorgio. Klaar om er jam van te maken!


De vijgen en pruimen in zijn tuin zijn rijp.

De weeïg zoete smaak combineert heel goed met bijvoorbeeld een . Lees hier hoe je zelf jam maken kunt van vijgen: het recept van eigengemaakte vijgenjam. Bestel je vijgenjam artikelen online bij Albert Heijn. De beste vijgenjam artikelen thuisbezorgd of ophalen.


Een eigen keuken betekent dat ik eindelijk ook weer recepten kan gaan bloggen. Het eerste recept is zelfgemaakte vijgenjam. Een heerlijke vijgenjam , zodat je het hele jaar door van vijgen kunt genieten.

Deze jam is heerlijk met toast of zelfs geserveerd met kaas en crackers. Ik ben opgegroeid met aardbeien en bosbessen jam. Het recept van deze lekkere . Ze bevatten veel mineralen en vitamines. Maak er dan eens deze heerlijke vijgenjam van!


Zo geniet je het hele jaar van de heerlijke zomer. Recept voor vijgenjam met walnotenlikeur en wat rabarber. Zo maakt je een bijzondere vijgenjam.


TIP: Als de vijgenjam te zoet is voeg dan nog wat extra citroensap toe. Dat geeft je jam een verfrissend lekkere smaak. Verse vijgenjam , zonder dat er geleisuiker voor nodig is, maak je heel gemakkelijk zelf.


Door het hoge vruchtenpercentage is de jam vol van smaak en minder zoet dan andere soorten. Deze licht zoete, zachte brioche met vijgenjam en kaneel is lekker bij het ontbijt, maar doet het ook goed bij een kaasplank. Ambachtelijk gemaakte jam van verse vijgen uit de prachtige Alpujarra streek ten Noorden van de stad Granada . Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Verwijder eventueel het steeltje van de vijgen en snijd de .

Ben je in het gelukkige bezit van een vijgenboom die rijp fruit afgeeft, dan moet je deze vijgenjam echt eens maken. Van vijgen, geplukt op Monte do Casarão, een heel bijzondere jam maken. Alleen voor fijnproevers is deze vijgenjam met noten. Gewassen vijgen pureren en goed vermengen met appelsap, basterdsuiker en geleisuiker. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen . Kookboekenmaker, kok en illustrator Yvette van Boven maakt elke week een gerecht in de oven.


Die geur geroken en dat gegons van duizenden insecten gehoord? Marions Recepten, een en al recepten en gerechten! Heerlijk home made vijgen jam met balsamico, zeer geschikt voor bij een kaasplankje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts