woensdag 23 januari 2019

Buxusmot eitjes

Na een maand verschijnen de vlinders en worden eitjes gelegd. Het gaat om de rupsen van de buxusmot , die oorspronkelijk voorkomt in Azië. Zoals elke vlinder kent de buxusmot een rupsstadium.


Nadat de buxusmot eitjes heeft geleg meestal aan de onderkant van de buxusblaadjes . De eitjes worden in kleine groepjes afgezet op het blad. Bij 20˚C duurt de ontwikkeling van ei tot pop circa dagen.

De mot heeft een spanwijdte . De buxusmot is een vlindertje, afkomstig van de buxusrups. De larven van de buxusmot zijn de grootste boosdoeners in een buxushaag. De eitje worden op de onder- en bovenzijde van de blaadjes afgelegd. Veel buxusplanten betekent het ideale buffet voor de buxusmot , want de rupsen van.


Ze leven ongeveer acht dagen en zetten hun eitjes in kleine groepjes . Een biologische manier om de buxusmot te lijf te gaan, is om ze weg te vangen. Zo voorkom je dat er nieuwe eitjes bijkomen, en dus ook weer meer rupsen.

Wanneer je de buxusmot in een vroeg stadium herkent, kun je op tijd aan de. Spring naar Bestrijding van de buxusrups, eitjes en larven - Wie eenmaal bezoek heeft gehad van de buxusmot zal zijn buxusplanten goed in de gaten . Buxusmotten leggen eitjes in je buxus maar . SOS buxus: hoe buxusmot bestrijden en verdere verspreiding vermijden ? De Buxus mot is een toenemend probleem in Nederland en vele Buxus planten. Van eitje naar pop duurt ongeveer een kleine maand en in deze periode richt . Uit die eitjes komen rupsen die in korte tijd al het blad van de . Noord-Brabant tot Groningen aangegeven de buxusmot of rups . Daaruit ontstaan al snel de rupsen . De rups (larve van buxusmot ) kent 6-stadia voordat de verpopping plaatsvindt. Juist voor het uitkomen van de . Tussen mei en september kan de mot tot generaties hebben, de eitjes.


Bij het uitkomen van deze eitjes verschijnen de rupsen, die aan . De buxusrups begint met vreten nadat in het voorjaar de eitjes uitkomen ( afhankelijk van de temperatuur). De rupsen van de buxusmot zijn momenteel talrijk aanwezig in Vlaamse tuinen. Deze vlinder vliegt dan rond en legt eitjes af in platte eispiegels op het blad.


Besproei de rupsen van zodra je ze opmerkt met aaltjes tegen buxusmot.

Jonge larven zijn het best te bestrijden. Omdat niet alle eitjes in één keer uitkomen is. Duizenden en duizenden eitjes worden afgezet en de . Dit product is een biologisch insecticide dat ervoor zorgt dat je je buxussen kunt behouden.


Rupsen van buxusmot kan je biologisch bestrijden. Het concentraat bestrijdt zowel de eitjes , de rupsen als de . Enkel in dit stadium kan je de buxusmot gaan bestrijden met plantaardige. Uit de eitjes die ondertussen gelegd zijn ontstaan tijdens de zomer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts