donderdag 7 juni 2018

Boerenkool zaaien september

Boerenkool , Rucola, Spinazie. In de deze lijst alle gewassen die je in september nog kunt zaaien. Onder beschutting kun je tot een maand langer blijven zaaien en planten.


Snijsla, september , november. Er zijn flink wat groenten die je kunt zaaien in september. Er kan het beste op een zaaibed gezaaid worden, en overgeplant als de planten .

Bladgroenten als kropsla, boerenkool , bladchichorei, spinazie en veldsla zijn . Het meest bekend als stamppot boerenkool met worst, maar ondertussen wordt ze. Deze is bijvoorbeeld tot en met september te zaaien. Wat zaaien en planten jullie met de herfst in de kas?


Wanneer boerenkool zaaien ? Makkelijke Moestuin beginnen in de herfst? Ik ben dol op deze variant van boerenkool en meestal is het een van de weinige koolsoorten . U kunt boerenkool zaaien , boerenkool kweken en boerenkool oogsten in uw eigen. Wil je wat later boerenkool oogsten, dan kun je rond juni of juli beginnen met zaaien.

De oogst valt tussen september en februari. Vorig jaar had ik dus nauwelijks boerenkool en nu heb ik hem eigenlijk te vroeg. Of de Broccoli het nog gaat redden dit jaar weet ik niet. Ik was vrij laat met het zaaien en uitplanten en had . Herfstboerenkool zaai je vroeger en oogst je van het begin van de herfst ( september zo ongeveer) tot half december. Winterboerenkool zaai je een maandje . Er kan immers nog gestart worden met het zaaien van nieuwe groenten en.


Zaaien : spinazie Palco Fzaai je vanaf april tot en met augustus. Uitplanten doe je vanaf de tweede helft april tot de eerste helft september. Zaaien en verzamelen van zaad is echt een uit de hand gelopen hobby. Af en toe al een lekkere struik boerenkool oogsten op een koude dag en. De boerenkoolplant bestaat . VOORBEELD ZAAI - OOGSTKALENDER VOOR DE KLEINE MOESTUIN C. Voorzaaien buiten: boerenkool.


Zaaien : maart- september buiten, steeds kleine porties zaaien geeft lekkere, verse. In september ruimen we de planten op en zaaien winterharde blaadjes om in. Zodat de plant inderdaad echt op een kruising tussen een boerenkool en een palmboom gaat lijken.


Eigenlijk had ik de palmkool al in juli moeten zaaien.

Bij mij in de moestuin staat er nog boerenkool en palmkool, ook wel cavolo. Start met zaaien in de volle grond van maart tot mei of van september tot oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts