maandag 4 juni 2018

Orchidee stekken wortels

Dan kan je stekken nemen van wortels , stelen of bladeren van de plant. Ik ben de laatste tijd behoorlijk aan het experimenteren met stekken bij. Tuinforum onderwerp: Stekken Van mijn orchidee. De jonge plant haal ik pas eraf als het twee blaadjes heeft en mooie wortels.


Verpot je orchidee wanneer de wortels aan het.

Als zijn wortels onder water staan stikt de orchidee als het ware. Mijn plant is jaar nu krijgt hij nieuwe plantjes Hoe kan ik ze stekken. Bij de Phalaenopsis (en nog een paar andere orchideeën soorten) komt dit geregeld voor.


En daar zijn dan de eerste wortels ! Op die knop groeien nu al enkele maanden nieuwe bladeren mét luchtwortels. Een orchidee bloeit enorm lang. Orchideeen (Phalaenopsis) knippen en verpotten.


Het gaat er niet zachtzinnig.

Wortelstel : veel levende wortels zijn een must (donkerbruine wortels zijn dood). Je kunt ook wat lelijke wortels afknippen. Omdat de wortels van de Dendrobium erg gevoelig zijn voor water, moet het . In de afbeelding hiernaast zie je een orchidee die recentelijk stekjes heeft gevormd en. Omdat dit in een niet-transparante sierpot moeilijk . Hier lees je alles wat je over de verzorging van orchideeën moet weten:. De verschillende manieren om orchideeën te vermeerderen.


Deze stam kan men terugsnoeien onder een plaats waar voldoende wortels worden gevormd. Het kweken van een orchidee kun je net als bij veel andere bloemen. Dit doe je pas wanneer de planten minimaal drie wortels van minimaal . Een tempeks bol, daarin gaatjes dat bedekt met mos en de wortels van een orchidee. De orchideeënfamilie (Orchidaceae) is een van de grootste plantenfamilies op. De naam Orchis (όρχις) heeft mogelijk betrekking op de dubbele wortelknol : . Waterstek , wortelstek , tussenstek , bladstek … Zelf planten stekken lijkt ingewikkel maar is het niet.


Pak een scherp mes, lege flesjes, een . Aangezien het de eerste keer is dat ik een orchidee stek , en wat had. Afknippen onder de wortels en in een doorzichtige pot in orchideeën grond plaatsen.

Beetje water geven en wachten oftie aanslaat. Beide stekjes heb ik weggehaald bij de moederplant. Probeer wel om zoveel mogelijk wortel mee weg te halen, dan heeft het stekje veel meer . Soms rijzen de wortels van de jonge stekjes na enkele weken de potten uit en in. Wie orchideeën wil kweken kan heel makkelijk en voor een appel en een ei .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts