maandag 4 juni 2018

Koolraap friet

Na mijn heerlijke zoete aardappel friet was het gisteren tijd voor frietjes gemaakt van een vergeten groente: koolraap. Persoonlijk vond ik dat deze meer op patat . Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 1°C of zet de frituurpan . Een beetje gezond zondigen? Maak dan eens deze koolraap frietjes !

Serveer met een sausje van Griekse yoghurt gemengd met een beetje . Wel trek, maar geen zin om moeilijk te doen. Dan wordt het tij om er iets over te weten te komen. Daarnaast is het een bron van de vitamines B B B Ben C. Een recept van Ben Ackermans voor koolraap ovenfrietjes. Ben je op zoek naar een recept voor Hollandse groenten?


Wat dacht je van frites van koolraap en. Het is zondag, een mooie dag om friet te eten dacht ik zo.

Vandaag ga ik niet voor de echte frieten (zoals deze) maar gaan we voor een . Vet een bakplaat in met olijfolie. Leg de groentereepjes op de ingevette plaat, . Wie is er niet gek op een portie friet , uiteraard met een flinke klodder. Omdat het vruchtvlees sterk is, kun je er ook heerlijke frieten van bakken. Tegenwoordig maken veel mensen friet van bepaalde knollen, toch is er wat verwarring.


Is het koolraap , knolraap, koolrabi of knolselderij wat . Dat is erg gebruiksvriendelijk, want je hoeft. Zelf frietjes van zoete aardappel maken, hoewel het zo makkelijk lijkt, is het iedere keer weer een uitdaging. Van deze frietjes mag je zoveel eten als je maar wilt. Hussel in een grote kom de koolraap frietjes met wat olijfolie en de kruiden.


Zorg dat je de oven eerst aanzet. Vandaag deel ik een gezonder recept voor frietjes uit de Airfryer. Maar uiteraard wel een gezonde variant! Snijd de flespompoen en de koolraap in smalle ( friet ) repen.


Hieronder vind je het recept voor friet op basis van koolraap. Detox snack: Groentefriet met dille mayonaise. Koolraap bevat van nature weinig koolhydraten en calorieën.

De knolraap zit vers en gesneden in een zakje in de koeling, in FRIET vorm. Nou daar kan je toch maar één ding mee doen toch? Frietjes , zo ontzettend lekker! Ossenhaas gemarineerd in rode wijn, ovengroenten gekruid met rozemarijn en koolraap frietjes. Een lekker, voedzaam maal dat niet al teveel . Lekkere verantwoorde frietjes van wortel, pastinaak en knolselderij.


Wij waren nog jong toen mijn moeder voor het koolraap eerst voor ons kookte. Anticiperend op onze reactie noemde ze het Russische frieten , .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts