donderdag 17 maart 2016

Korenbloemen zaaien

Korenbloemen zijn echt favoriet hier bij Happy Seeds. Het wordt veel bestel en terecht! De korenbloem (Centaurea cyanus) is een prachtige blauwe bloem vroeger veel voor . Er zijn twee soorten eenjarige korenbloemen verkrijgbaar in de handel.


Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin.

Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen . Sterk geurende korenbloem , geschikt als snijbloem, maar ook als borderplant hoog gewaardeerd. In de herfstmaanden kan korenbloem worden gezaaid als het nog niet vriest. Cas Lambalk, de jongste tuinexpert van Nederlan legt in deze video uit hoe je korenbloemen kan zaaien. Dit gebeurd in het begin van april in de volle grond. Dit mengsel bestaat uit diverse tinten korenbloemen.


De dubbele bloemen bloeien rijk.

Geschikt voor verwildering. Botanische naaCentaurea cyanus. Een der meest algemeene Onkruiden op de Graanakkers, hetgeen moeijelijk uit het Graan is te winnen, uit hoofde dat het zich door het zich door het Kroontje . Redelijk winterhar en daardoor kun je haar al wat vroeger buiten zaaien , april is . In de maanden oktober en november kan korenbloem. Vanaf eind maart tot eind mei buiten zaaien , breedwerpig of in regels en dan iets uitdunnen. Zaaien in een goed bewerkte, fijn geharkte en onkruidvrije grond.


Dun zaaien en de zaden lichtjes aandrukken en afdekken met een laagje fijne aarde van . Daarom zaai ik hier zelf eenjarige bloemen uit, die houden van bewerkte. Ik gebruik een mengsel van. De Blue Ball korenbloem zijn rijkbloeiend en zeer eenvoudig te kweken, ca. Rijkbloeiende en eenvoudig te kweken snijbloem.


Mooi in borders en voor verwildering. Een mooie bonte mix van dubbelbloemige korenbloemen. Aan te raden is, om direct ter plaatse te zaaien in de vollegrond en later uitdunnen.


Binnen zaaien : maart - april.

Buiten zaaien : mei - juni. Kiemtemperatuur: - °C. Fel vertakte plant met dubbele, hevige blauwe bloemen op langee stengels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts