dinsdag 29 maart 2016

Schuurpapier korrelgrootte

Hoe zwaarder de schuurklus, hoe groter de korrel van het . Hoe hoger het korrelgroottenummer, hoe fijner het afwerkresultaat. Een laag korrelgroottenummer betekent dat het papier ruwer is, dus geschikt om materiaal. Groftes van schuurpapier worden aangeduid met de letter P voor een bepaald cijfer. Schuurpapier bestaat in de regel uit scherpe kantige deeltjes in.


Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken?

Gebruik niet te fijn schuurpapier. Fijn schuurpapier ( korrel 240) is prima te gebruiken tussen de laklagen door. Minder handig is om dit met de schuurmachine te . De korrelgrootte wordt aangegeven met een getal, voorafgegaan door de letter P. Soms wordt voor de korrelgrootte ook een P. Schuur een ruw oppervlak eerst op met schuurpapier met een korrelgrootte van 90.


Schuur daarna nogmaals met fijner schuurpapier met een korrelgrootte van . Er zijn twee manieren om schuurpapier onder te verdelen: naar het materiaal waarvan het gemaakt is en naar de grofheid van de korrel.

Voordat de laatste verflaag geschilderd wordt kun je de verflaag schuren met gebruikt schuurpapier korrelgrootte 220. Van dit schuurpapier zijn . Schuren doe je niet alleen met de juiste machine, maar ook met het juiste schuurpapier. Waar je naast de korrelgrootte op moet letten, lees je . In Europa wordt de korrelgrofte van soepel schuurmateriaal aangeduid volgens de Fepa normering. Fepa is de Europese federatie van fabrikanten van slijp-en . Plaats eerste beoordeling. En welk merk had je in gedachten?


Dit varieert van korrelgrootte (zeer grof) tot zelfs korrelgrootte 12. Groen droog schuurpapier voor het schuren van watergedragen lakken. Dremel Multi-Max MM70P schuurpapier voor verf - Korrelgrootte 8 1en 2- stuks. Voor de laatste slijpbewerking op ruw hout of als tussentijdse slijpbewerking voor de. Vezel-schuurschijven voor het spannen op rubbersteunvlakken.


Voor het bewerken van de meest uiteenlopende materialen. Bij RIGO adviseren wij graag over het juiste gebruik van schuurpapier en. Dit materiaal bepaalt de kwaliteit en levensduur van het schuurpapier.


Het goedkopere glaspapier slijt sneller dan de duurdere varianten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts