donderdag 6 oktober 2016

Wormencompostbak

Wormencompostbak opzetten. Met een wormencompostbak kunt u zelfs zonder tuin composteren. Aardwormen doen alle werk!


Zet de wormenbak in de kelder, de garage, . Dek de wormencompostbak losjes af met een jutezak of donker plastiek.

Laat de bak zo een drie tal weken staan zonder iets toe te voegen: de . Het lijken mij mooie dingen, vooral dat percolaatwater wat er ook uit komt lijkt me handig. Ik heb alleen wel ruimte voor een composthoop, . Je kan gemakkelijk gratis compostwormen krijgen. Waar vind je compostwormen?


Ten eerste, welke wormen heb je nodig ? Een flinke hand wormen uit haar wormencompostbak met wat groenteafval dat al aan het composteren was. Verder wat kokosvezels, net .

Samen composteren we 1ton groenafval per jaar. Je eigen groenafval composteren als je geen (moes)tuin hebt? Betere wormencompostbak met doorstroom-principe. Heb je vragen, laat het me rustig weten.


Hier vindt u de grootste keuze aan wormencompostbakken op de markt ! Claire brengt de duurzame . Naargelang de samenstelling van uw gezin, kunt u kiezen uit verschillende modellen. Daarom worden ze vaak gebruikt in compostbakken. Met behulp van speciale compost wormen kunnen we keukenafval omzetten in zeer goede compost, de zogenaamde vermicompost.


Het werken met de wormencompostbak is heel simpel. Gebruikers hoeven alleen maar twee kilo afval per dag erin te gooien en moeten dan . Dat is vies volgens sommige mensen, maar die piepen om niets. Want die wormen, daar heb . Een wormencompostbak heeft meestal een aantal verdiepingen, waar de wormen door gaatjes naartoe kunnen. De bovenste verdieping bevat vers gft- afval. Composteren in een wormenbak is een kunst, eenmaal opgestart kan je genieten van een voedzame compost en leer je van alles over compostwormen.


Als stadsbewoner met beperkte buitenruimte is mijn ervaring dat het gebruik van de wormencompostbak het meest voor de hand ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts