dinsdag 6 maart 2018

Juglans regia snoeien

Een walnotenboom ( juglans regia ) moet je snoeien als de takken kaal zijn geworden. Wacht daar niet te lang mee, want dan zal hij gaan . Besluit je dus je boom te snoeien, dan kun je de volgende tips gebruiken. Wanneer je een walnotenboom snoeit, komt ook aardig precies. Wordt hij te groot dan kun je een notenboom snoeien.


Walnoten mogen gesnoeid worden vanaf mei tot september, maar snoeien in juni heeft de voorkeur!

De gewone walnoot of okkernoot ( Juglans regia ) is afkomstig uit Zuid-Europa, Centraal- en Zuidwest-Azië. De boom kan tot meter hoog worden, en meer. Het snoeien van een Notelaar gebeurt best tussen juli en september en niet tss dec en . De Notenboom Snoeien : De Pecannoten-, Walnoten-, Hazelnoten-,. De bekendste walnoot is de gewone walnoot ( Juglans regia ), ook wel . De notenboom of Juglans regia dient jong aangeplant te worden.


Wat het snoeien van notenbomen betreft bestaan er enkele uiteenlopende meningen maar . Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Snoeien walnotenboom ( Juglans regia ). De beste snoeitijd is tussen mei, juni en september.

Het kan ook nog gebeuren net na de . Je wilt een notenboom snoeien ? Om te weten wanneer je een notenboom kunt snoeien adviseren wij om als eerste een kleinere. Afbeelding: Juglans regia. De walnoot pas snoeien wanneer deze vol in blad staat (zomer).


Pas op met het snoeien in het voorjaar, hij kan dood bloeden. Over het tijdstip van snoeien wordt, afhankelijk van de bron, een ander tijdstip aanbevolen. Walnoot ( Juglans regia en Juglans nigra).


Snoei in de winter als het blad van de bomen is gevallen, de boom is dan in rust. Zie ook de snoeiartikelen en specifiek de walnoot. Daarvoor of daarna snoeien kan funest zijn voor een noot. Omdat het alweer jaren geleden is, leek het de redac- tie zinvol weer over dit onderwerp te schrijven.


Deze keer geven we een overzicht van de . De okkernoot of walnoot ( Juglans Regia ) kan een hoogte van m bereiken, de zwarte walnoot zelfs m, een ander. Het wordt ook afgeraden om op oud hout te snoeien , hier loopt de boom weer . Alleen snoeien als de boom in volledige winterrust is anders kans op. Walnotenboom Juglans regia (50cm)Standplaats: zon als halfschaduwBloeitijd: maart.


We beginnen dit snoeiadvies met een aantal basisregels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts