vrijdag 20 november 2015

Sumak kruiden ah

Sumak is gemaakt van een besje dat gedroogd en vermalen wordt: het donkerrode poeder wordt gebruikt zolas je citroensap gebruikt, als zure toets . Kruidenmelange uit het Midden Oosten met sumac en tijm. Dit is dus een mengeling van kruiden. Original Spices onderscheidt zich verder van andere kruidenmixen door de zorgvuldige.


Midden-Oosterse winkel en sommige grote AH -filialen.

Za´atar is een mengsel van gedroogde kruiden , sumak en geroosterd sesamzaad. Sumak wordt gemaakt van de gedroogde, gemalen rode bessen van. Deze kruiden vind je standaard in mijn keukenkastjes om simpele gerechten. Hoe te gebruiken: Sumac is een zure bes die tot een poeder wordt . Albert Heijn en andere supermarkten te koop.


Puur, authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Ervaar de beste smaken zelf. Door het gebruik van de sumak wordt deze salade heel speciaal.

Sumac of sumak kan je tegenwoordig ook bij een grotere, goed gesorteerde AH kopen. Voeg dan een flinke plets van de bouillon toe, en de kruiden en de . Heb je vragen over sumak of over andere kruiden en specerijen? Wil je weten hoe je zelf een kruidenmix voor gehakt maakt? Je hebt er wel een aantal kruiden en specerijen voor nodig maar het is het . Van Turks tot Libanees: welkom in de wondere wereld van de traditionele Arabische keuken.


Een geurige kruidenmelange op basis van tijm, sesamzaad en sumak. E330), thijm, zout, kruiden. Je kunt het kopen bij de supermarkt ( kruidenlijn van Jonnie Boer) . Sumak voor frisse smaak en diepgang kopen bij PitPit.


Sambal goreng ajaIndonesische kip gesmoord in kokosmelk en kruiden. De Nederlandse thuiskok kan niet meer zonder de Turkse buurtsuper. Veel mensen koken weleens met . Vandaar die andere volksnaam voor de sumac of sumak : azijnboompje. Ik kocht een zakje bij een kruidenhandelaar op de markt, voor twee euro.


Op de website van AH vind je een recept met amandelen, sesamzaak, komijnzaa. Variant met sumak , verse groene kruiden en olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts