vrijdag 16 maart 2018

Viburnum opulus snoeien

Maart: Drastisch terugsnoeien kan in maart als de plant te groot . Viburnum opulus of Sneeuwbal bloeit met witte bolvormige bloemen. Later komen er hangende bestrossen aan de plant en mooie herfstverkleuring van blad. Veel soorten Viburnum dragen mooie bessen, zoals V. Snoeien is niet nodig, maar na de bloei kun je hem terugknippen om de vorm in stand te houden.


U kunt de Gelderse roos direct na de bloei snoeien.

Snoeien kunt u het beste doen in augustus of september na de bloei. De Viburnum Opulus heeft in het voorjaar prachtige witte bloemen, in de zomer rode bessen en in het. Behoeft weinig of geen snoei dat . Zonder snoei kan de struik uitgroeien tot een hoogte van twee tot drie meter. De Sneeuwbal, ook bekend als Viburnum, is een spectaculaire, geurende heester.


Wil je de struik graag in een compacte vorm houden, dan kun je de plant het beste in het voorjaar na de bloei snoeien. De plant is goed winterhar behoeft weinig snoei en is zeewind- en . Doel van het snoeien is dat er veel zon in het centrum van de struik kan .

Tuinforum onderwerp: Snoeien viburnum opulus roseum. Bekijk alle reacties via groeninfo. Hoe verzorg je de Gelderse Roos of Wollige S. Snoeien : Na de bloei snoeien of snoeien indien ze als snijtakken gebruikt. Je mag er hevig in snoeien zonder dat de plant daar veel nadelige gevolgen van . De Gelderse roos snoeien hoeft overigens niet als je een wat hogere, . Nederlandse naaGelderse roos. Soort: Geschikt voor een niet te droge plaats.


SNOEIEN = het wegnemen van een stuk van de struik om deze er toe te brengen. Zomersnoei is bij de meeste bomen en struiken welke in de winter gesnoeid. Snoeien doet bloeien, maar soms moetje eerst laten bloeien en dan pas snoeien. Viburnum tinus of sneeuwbol is een heester uit de muskuskruidfamilie. Het geslacht Viburnum, ook wel bekend onder de namen Gelderse roos of.


Of je een Vibernum moet snoeien en hoe, hangt af van het soort (zie voorbeelden hieronder). Veel viburnumstruiken worden sneeuwbal genoemd. Ze hebben dan grote witte.


Terugsnoeien na de bloei voor een compacte struik, kan anders 2-meter hoog worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts