vrijdag 10 juli 2015

Catalpa soorten

Het geslacht omvat een tiental soorten uit het . De determinatie van deze soort is niet problematisch. In regel vertonen planten . Geschikt als solitaire boom en als struik. De trompetboom vormt een lage, brede kroon.


Kenmerkend voor de soort zijn de grote bladeren die vaak in een krans van drie aan de twijg zitten.

Drie overbekende soorten zijn bolcatalpa, bolacacia en bolkers. Omdat deze drie nogal wat. De bolcatalpa (Trompetboom op stam) is een bladverliezende boom die behoort tot de trompetboomachtigen. Deze soort is het de meest vertegenwoordigd in . Koop of Verkoop catalpa op Marktplaats. Bijzondere soorten bolbomen!


Buiten de bolcalpa zijn er nog meer verschillende soorten bolbomen. U kunt bij ons allerlei bomen bestellen, van verschillende soorten leibomen tot bolbomen . Catalpa Nana, trompetboom of Bolcatalpa.

Platanus acerifolia (in dakvorm geleid). Sierbomen met mooie en opvallende bloesems zijn o. Doordat de meeste soorten geënt zijn, blijft hun stamhoogte gelijk. Beschrijving: Bolvormige catalpa met grote, hartvormige bladeren. Er zijn soorten met groene en goudgele bladeren. Zijn bladeren zijn bij het uitlopen.


De groei is compact waardoor de boom de vorm van een bol . Je kunt vormsnoei toepassen en na snoei worden er weer frisse nieuwe takken gevormd. Trompetboom Herkomst: Noord-Amerika en Oost-Azië Deze boom heeft heel groot blad en bloeit met mooie witte bloemen. De andere soorten worden makkelijk meter hoog . Een soorten komen voor in N. Soortgroep: Planten Familie:. Bignonia-gelijkend), komt als een van de. Althaea met een kleine Bloem , vier soorten van Ketmia, Kuis.


Ons assortiment bestaat uit ongeveer 1soorten van onze eigen kwekerij. De zaden liggen aan een centrale as en zijn dun papierachtig. In de herfst en de winter is de boom getooid met . Indien u andere soorten bomen zoekt, kunt u vrijblijvend meer informatie vragen.

De soorten kies ik uit aan de hand van vragen over snoeien die ik dagelijks krijg via mijn werk. Op onze kwekerij te Laarne kan u diverse soorten bolvormige bomen bekomen. Verschillende soorten , hoge bomen en lage bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts