donderdag 21 januari 2016

Dahlia soorten

In het moederland bereiken sommige soorten wel een hoogte . De mooiste Dahlia bloembollen bestelt u bij DirectPlant! Meer informatie over Dahlia in soorten vindt u bij Bakker. Opnieuw populair en trendy.


Ze zaten een aantal jaren in de vergeethoek maar zijn nu volop terug. Terecht trouwens want hun zuiderse verschijning fleurt elke .

Van de zomerbloeiende bloembollen is de Dahlia één van de bekendste soorten. Het is bovendien een bloembol die heel veel verschillende . De zomerbol dahlia is een van oorsprong Mexicaanse plant en is zowel populair als. Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Het geslacht omvat een tiental soorten , die wild voorkomen in Mexico. Dalia bollen zijn een onderdeel van onze karma collectie en zijn online te koop bij.


Ongeveer 2jaar geleden kwam de eerste Dahlia vanuit Mexico naar West-Europa. Vandaag de dag zijn er vele nieuwe soorten. Gelukkig is dat niet langer het geval: de Dahlia mag weer!

Daardoor komen er nieuwe soorten die nog meer benadrukken wat een waardevolle plant het is. Deze uitbundig bloeiende zomerbol is super goed in het mooier maken van elk soort tuin, omdat ze niet één maar . Jaarlijks wisselen wij soorten in onze tuin. De soorten die wij weg doen die zijn te bestellen. De grond dient altijd vochtig te zijn. Vooral de hogere soorten kunnen als ze goed ontwikkeld zijn via het vele blad heel wat.


De knollen worden voor de vorst gerooid en vorstvrij bewaard. De lagere soorten dahlia zijn heel geschikt om in perken of . Er is keus uit vele honderden soorten in alle maten. Een aantal exotisch aandoende soorten wordt eveneens tot deze groep . Dahlia planten doe je in het voorjaar, dahlia is zomerbloeiend van juli - oktober, dahlia is in vele kleuren en soorten verkrijgbaar.


De dahlia komt oorspronkelijk uit Mexico en groeit het beste op kalkrijke, droge zandachtige grond. Met meer dan 5soorten in ons assortiment hebben wij alles wat u zoekt. Ze zijn er in diverse vormen, grootte en kleuren. De meeste soorten worden voor in de tuin . De Dahlia Hollyhill Callico hierboven is toch werkelijk prachtigggg. Van oorsprong komt de plant uit Mexico, er zijn inheemse soorten bekend.


Vanaf de 18e eeuw begon men in . De collectie omvat verschill.

Op dit moment zijn er een paar duizend soorten dahlia ´s. Het aanbod door telers is dan ook bijna onuitputtelijk. U kunt zelfs, dat leest u op een andere plek, uw . Voor de overige dahlia soorten is het geen probleem die blijven al lager.


Dan is de dahlia onmisbaar in je tuin. Varend Corso in het Westland aug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts