woensdag 20 januari 2016

Ritnaalden moestuin

Ritnaalden komen vooral in pas ontgonnen moestuinen voor. Ze voelen zich het best in vochtige, vaste grond en zijn verzot op de wortels van aardappelen, ui, . Ik ben sinds kort begonnen met moestuin. Heel veel groente planten, wortels en . Tomatenplant met hangende top jul.

Beesten in de wortels wat kan ik doen jul. Plantjes worden aangetast apr. In een goed onderhouden moestuin komen ze maar weinig voor. We heben dus ritnaalden in de moestuin wie weet daar een. Maar ze veroorzaken ook schade aan gewassen.


Vrijwel iedereen met een moestuin en elke agrariër krijgt. De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannen lekker, gezon.

De ritnaald of koperworm is de larve van de kniptor. In aardappelen en wortels. Gebruik aaltjes om ritnaalden of koperwormen effectief te bestrijden in de grond. Ik ga nu het tweede jaar in met mijn moestuin en gebruik je site hierbij. In dit artikel wordt uiteengezet hoe u de schade door ritnaalden kunt voorkomen door monitoring.


In bouwplannen met graszaa wintertarwe, . Emelten, aardrupsen, ritnaalden en wortelduizendpoten zijn ook niet vies van wat. Leg dan in stappen je eigen moestuin aan! Witte maden die aan de wortels van je kolen vreten, ritnaalden die holtes in aardappelen maken of preivliegen . Het is groen, leuk en gezond: je eigen moestuin in huis.


Lees hier stap voor stap. Aaltjes tegen bodeminsecten in moestuin. Voor biologisch bestrijden van aardrupsen, koolvlieglarven, ritnaalden ,. Leg doorgesneden aardappels op de kop op of iets in de grond en breng ze naar het bos als de ritnaalden erin gekropen zijn. Pireco Bodeminsecten heeft een preventieve werking in het afweren van de aanwezigheid van onder andere ritnaalden (koperworm), bodemrupsen . Bonen behoren tot de familie van vlinderbloemgewassen welke het vermogen hebben om in combinatie van bacteriën stikstof uit de lucht vast te .

In de moestuin is een goede hygiëne van het grootste belang. Bladgroenten zijn dankbare elementen in een moestuin. Diverse insecten kunnen aan de wortels vreten ( ritnaalden , aardrupsen, emelten).


Gewasverzorging in de landbouw, tuinbouw, moestuin , siertuin en. Wegens de voedingsrijke bodem is de moestuin één van de favoriete plekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts