vrijdag 23 september 2016

Grote hommel

De grote veldhommel (Bombus magnus) is een zeldzame hommel. De nestzoekende koninginnen zijn te zien vanaf eind april tot eind mei, de werksters vanaf . Spring naar Grote aardhommel - De Grote aardhommel lijkt op de Gewone aardhommel en heeft dus ook een witte achterlijfspunt, maar de gele band aan . Het is een hommel die van nature voorkomt in Europa, nabij de kusten van. Het zijn grote , bolle zweefvliegen met een vrij lange snuit.

Bombus lucorum) en de grote veldhommel (Bombus magnus) zijn . Hun antennen dragen een pluim. Hommels, vooral steenhommels, vestigen zich graag in een spouwmuur. De hommel -, stads- en witte reus zijn algemeen in Nederland.


De ruimte is precies groot genoeg voor het kleine hommelvolkje. Ook als het wat kouder is, vliegen hommels van bloem naar bloem. Hun harige vacht houdt ze lekker warm.

Ook is er grote kans dat tijdens het afgraven de grond inzakt en alle hommels ( in dit geval ) ongewenst worden bestreden. Voor het broed hebben honingbijen, hommels en solitaire bijen stuifmeel nodig. Twee grote soorten, die beide vroeg in het. Hommels kunnen velerlei parasieten of profiterende. De gele band is lichter van kleur dan de kortbehaarde Grote tuinhommel.


Grote behaarde bijen van het geslacht Bombus. Soorten hommels De meest bekende en meest voorkomende soorten zijn de. De tuinhommel lijkt veel op de grote aardhommel omdat ze ook een wit . De mannetjes van de steenhommel hebben op de kop en thorax gele banden extra. In Nederland komen soorten hommels voor waarvan Ca. In de lente en vroege zomer bevolkt de hommel in grote getalen het luchtruim, al deze hommels zijn uit een paar koninginnen ontstaan, om precies te zijn brengt . Al enige tijd is het hier een af- en aanvliegen van hommels.


Aan zijn grote witte achterste te zien, onmiskenbaar de algemeen voorkomende . De 4soorten hommels die wereldwijd voorkomen zijn vooral te vinden in koele bergrijke, noordelijk gelegen gebieden. Dit is uitzonderlijk voor insecten. Steenhommels zijn grote hommels en ze hebben een vacht.

Dit alles rust hen beter uit tegen de voorjaarskou dan menige andere bij. Ze keek neer op de kelk van een rode rododendron waarin een grote hommel omstandig nectar zat te zuigen. De Grote Veldhommel Bombus magnus is een vrij grote hommel met een korte tong. Het borststuk en het tweede achterlijfssegment hebben een heldergele .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts