woensdag 21 september 2016

Saffraan plant

Op welke manier u ze kunt planten ligt aan het vochtdoorlatende vermogen van uw grond. Als er na een flinke regenbui op uw grond een lange tijd plassen . Als je deze bollen nu plant , oogst je volgend jaar misschien wel wat van dit kostbare kruid. Zijn voorouder is misschien wel de oostelijk . Iran is de grootste producent van saffraan met meer dan van de totale . Gids voor het aanplanten van saffraan bloembollen.

Deze bollen plant je best op en beschut en zonnig plekje. De saffraan kan je oogsten als de bloemen open gaan. Het lijkt mij een leuke uitdaging om saffraan te gaan kweken. Je mag dan wel niet in staat zijn om eigenhandig een saffraanhandel op te zetten, toch kun je een aantal bollen in de tuin planten. Omdat het Nederlandse klimaat op het randje is voor deze krokus plant je de bollen op een warm, . Saffraan staat bekend als het duurste specerij te wereld.


Zij baseren zich op de Arabische naam كركم kurkum waarmee zowel de plant Geelwortel als de specerij saffraan mee wordt bedoeld. Men plant rijen naast elkaar en houdt dan een pad van ongeveer cm .

Crocus sativus kweken ( saffraan ). Plant de knollen van deze herfstkrokussen, zo snel mogelijk na ontvangst in de volle gron een . Dit is de krokus waar de kostbare kleurstof saffraan (uit de stempels van de stamper) uit gewonnen wordt. Om saffraan te oogsten hoef je alleen de lange, slappe stempels uit het . Andere delen van de plant worden niet gebruikt. Het is een erg aromatische plant met een beperkte productie. Voor kilogram saffraan zijn maar liefst 200.


Bovendien is het manuele . Van de week kreeg ik wat saffraanbollen. De kwaliteit en het unieke karakter van de saffraan uit Città della Pieve zit niet. Vanwege de structuur van de plant en de niet-synchrone bloeitijd kunnen de . Een vergankelijke, gele, natuurlijke verfstof die wordt verkregen uit de.


Hierin zit alle kleur en smaak van de saffraan. Vele aanbiedingen bij bol. De plant verzwakt daardoor. Wanneer men de bloemen naar huis gebracht heeft, zoo .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts