vrijdag 4 augustus 2017

Grauwe els

De boom komt van nature voor in Noord- en . In de Benelux komen er twee soorten van nature voor: de zwarte en de grauwe els. De bladeren lijken op die van de hazelaar. Ze vallen groen van de boom en.


De zwarte els is gemakkelijk te herkennen aan de grote omgekeerd eironde bladeren. Elzen zijn nederige bomen die men gemakkelijk over het hoofd ziet en die simpel worden .

Voor determinatiedetails zie de hoofdsleutel en de boomfamilie pagina. De determinatie van deze . Het hout is zacht en gaat snel achteruit onder slechte weersomstandigheden. Langs straten worden vaak verwanten aangeplant, . De els is een middelgrote boom. De mannelijke en vrouwelijke bloemen zitten in grote aantallen bij elkaar in mannelijke en . Als de bladtop rond is, is er een grote kans dat er ook eigenschappen van de nauwverwante zwarte els in de boom zitten.


De grauwe of zwarte els is een vrij grote boom met een lange, eivormige kroon.

Verouderde of andere namen: Grauwe els. In België en Nederland komen twee soorten van nature voor, de grauwe - en de zwarte Els. Beide soorten kunnen niet zonder elkaar. KENMERKEN: NaaGewone els, Zwarte els, Grauwe els.


Inheemse boom, bekend door de elzeproppen. ITALIAANSE ELS Mooie boommet donkergroene hartvormig blad Hangende katjes. Het is reeds lang geweten dat spontane hybridisatie tus- sen boomsoorten geen ongewoon fenomeen is.


Er zijn veel voorbeelden van sympatrische soorten, dat . Karakteristiek voor de zwarte els zijn de gedurende lange tijd aan de takken. Bij de grauwe els zijn de houtige elzenproppen duidelijk korter gesteel . Ook bekend als: Grauwe els. This Pin was discovered by Tine Daems. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Hazelaar: Corylus avellana (zie fig. en 7).


Alnus cordata - Hartbladige els. Deze komt oorspronkelijk uit Midden-Europa . Els is afgeleid van het Latijnse woord alnus, en dit weer van alor amme wat betekent:.

Onze respondenten noemen als bestemming triplex (L 200a) of zeggen dat ze . De matig groeiende, witte els is een kalkminnende struik of kleine boom met een grauwgroen blad en een zilvergrijze stam. De katjes zijn nog kort en stijf en maken samen met de elzenprop- pen van vorig . Fotograaf, Rollin Verlinde. Tussen nakomelingen opgekweekt uit zaad dat geoogst werd in autochtone bestanden van zwarte els, waar ook grauwe els aanwezig was, zagen we . De Elzen behoren tot de Berkenfamilie. Elzen hebben één samengestelde vertakte iets . GRIJZE ELS ( Grauwe els ). Bij voorkeur kontinentaal klimaat.


Houdt van koele gebieden met vochtige lucht. Kan zeer goed droogte verdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts