maandag 14 augustus 2017

Ritnaalden bestrijden in mais

Een 1 bestrijding van ritnaalden blijft lastig, omdat de omstandigheden bepalen . Ritnaalden zijn de larven van de kniptor. In dat geval kan bestrijding achterwege worden gelaten. Schade door ritnaalden mais.


Teelt u mais op gescheurd grasland?

Dan ligt schade door ritnaalden minimaal jaar lang op de loer. Vooral het 2de jaar na scheuren is de . Het meest hebben granen, maïs , aardappelen en bieten te lijden. Van de ongeveer bekende soorten zijn zeer schadelijk voor de landbouw. Geleide bestrijding van ritnaalden en kniptorren. In rooivruchten kan het te oogsten product worden aangetast.


Chemische middelen om ritnaalden te bestrijden zijn er niet meer. Bestrijding van deze larven van de kniptor gebeurt vooralsnog door een .

Maar het is te garanderen dat ritnaalden geen sch. Je moet ze in het eerste jaar bestrijden om in het tweede geen last te krijgen . Ze richten vooral veel schade aan in aardappelen en maïs. De larven boren gaatjes in de wortels van een aantal gewassen. Ze komen in moestuinen voor . Curatieve bestrijdingsmogelijkheden voor deze bodembewonende.


De proeven zijn uitgevoerd in mais , aardappelen en rettich. Het principe van het inzetten van “groene chemie” berust niet op het bestrijden van de ritnaalden. De ritnaald of koperworm is de larve van een kever uit de familie kniptorren ( Elateridae).


Inzet van chemische middelen om ritnaalden te bestrijden zijn er niet meer. Kniptorren leggen hun eitjes in graan, gras en maïs gewassen. Het volwassen insect van de ritnaald is de kniptor, die de eitjes legt op het ruige.


Met deze toets kan een optimale bestrijdingstijdstip bepaald worden. Cor Conijn, Marcel Breedeveld. Jonge planten van onder andere sla, kool, witlof, suikerbieten, maïs kunnen . In de biologische teelt is geen bestrijding mogelijk.

Ter bestrijding van fusarium bij nat weer in de bloei of bij hoge. Voer de onkruidbespuiting uit op goed groeiende maïs. Veiligheids- termijn in dagen.


Op het demoveld van het Demoplaform bij Dairy Campus springt de maïs die is. Zonder glyfosaat moet er meer chemische bestrijding toegepast worden om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts