vrijdag 11 augustus 2017

Koolraap gezond

Koolrapen zijn rijk aan voedingsstoffen die kunnen de absorptie van ijzer verbeteren,. Daarnaast is koolraap ook heel gezond , met een uitstekende voedingswaarde. Het bevat bijzonder weinig calorieën – zelfs voor een groente – maar zit toch vol.


Naast verrassend lekker is koolraap ook nog eens knettergezond. Gezond , lekker, veelzijdig en goedkoop dus! Dit was vroeger wel anders.

Alhoewel deze knol niet de schoonheidsprijs . Ze versterken het immuunsysteem en houden de bloedvaten gezond. De koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. Bekijk ook een heerlijk pizza recept van koolraap. En je krijgt er ineens ook een lekker en gezond recept bij. Eigenlijk zijn het heel verschillende soorten groente waarvan de naam wat gelijkenis vertoont.


Bomvol vitamine C, hartstikke gezond dus! Knolraap kennen we als meiraap . Schil het stukje gember en rasp het.

Snijd de halve peper in reepjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe. Overzicht van voedselzandloper recepten met koolraap. Van koolraap kan je koolraap frieten maken, maar ook lasagnevellen. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond.


Erg jammer, want rapen kunnen in de juiste gerechten (denk aan hutsepot, puree of couscous) heerlijk smaken en ze zijn niet te vergeten heel erg gezond. Het is een zeer ondergewaardeerde doch uiterst gezonde. Op zoek naar een gezond , snel en lekker recept met koolraap ? Voor deze stamppot kook ik de koolraap samen met de aardappels in één pan.


Bruine rijst is een gezonde keuze omdat het ook weer heel veel . Steeds vaker zie je koolraap inclusief de alien-achtige stengels en het bla. Variaties: - vervang de karwij door basilicum (twee theelepels), maar meng dit pas vlak voor het opdienen door de groente - vermeng de gestoofde koolraap met . Zonde eigenlijk, want het is ontzettend gezond en je kunt er alle kanten mee op! Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van koolraap.


In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en . Koolraap kun je heel goed in winterse soepen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts