vrijdag 11 augustus 2017

Groenbemester zaaien na mais

Om stikstofuitspoeling te voorkomen moet u direct na de oogst van maïs een vanggewas inzaaien. Niet alle gewassen zijn geschikt als vanggewas na maïs. Voor zand- of lössgrond is het verplicht om na maïs een vanggewas te telen om. Direct inzaaien na de oogst of onderzaai.


Na de oogst inzaaien is de meest voorkomende methode.

Het zaaien van een vanggewas na de teelt van maïs is belangrijk om enerzijds. Een vanggewas, of ook wel tussenvrucht of groenbemester genoem wordt . Dit kan via onderzaai in de maïs of via zaaien na de oogst van de maïs. Groenbemesters kunnen een groot deel van deze stikstof vastleggen, maar . ALLEEN ROGGE EN GRAS GROEIEN.


Na het hakselen van de mais is er een mogelijkheid om een vanggewas te zaaien. Er is keuze in vanggewas na de teelt van mais. Met de maïsoogst in zicht dringt zich ook weer de keuze van de groenbedekker op.

Deze levert immers heel wat voordelen op. Voor sommige vanggewassen komt een uitzondering: die . Op veel percelen snijmais zal het optimale oogstmoment snel aanbreken. Veelal een vroege maisoogst , dus voldoende ruimte voor een . Maïstelers die telen op zandgrond wordt aangeraden een groenbemester in te zaaien direct ná de maïsoogst. Italiaans raaigras als groenbedekker na maïsoogst ? In Nederland is dit zelfs verplicht volgens de . Door na de oogst van het hoofdgewas een groenbemester te zaaien kunnen de mineralen . Vanggewas onder maïs houdt opbrengst op peil. Hierdoor is de teelt van de groenbemester na maïs.


Onderzaai levert al massa voor de winter. ONDERZAAI LEVERT AL MASSA VOOR DE WINTER. Na de maïsoogst , groeit de groenbemester snel en neemt stikstof en kali op.


Voor de derogatieteelt maïs moet een snede gras of snijrogge geoogst worden . Wat gebruiken jullie als vanggewas of groenbemester na de maisoogst? En hoe zaaien jullie dit en met welke grondbewerking? Bij mij is er vandaag een .

Alleen voor bouwland waar een groenbemester of winterkoolzaad wordt. Na het telen van mais op zand- en lössgronden is . Een groenbemester is een gewas wat na de maïsoogst geteeld wordt o1. Ook bij relatief late zaai (advies zaai voor oktober) is er sprake van een goede.


Te vroeg zaaien van de groenbemester , waardoor er concurrentie ontstaat tussen . Winterbladkool als vanggewas na maïs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts