donderdag 24 mei 2018

Apothekersroos

Dit zijn waarschijnlijk de oudste tuinrozen. Ze werden gekweekt door de Grieken en Romeinen. Rosa gallica officinalis - Apothekersroos.


Een aftreksel van bloemblaadjes van de Apothekersroos (Rosa Gallica) is een traditioneel versterkend middel voor mensen die herstellen van een ziekte. De bloemen zijn helder karmozijnrood met gele meeldraden.

Zij dankt de naam apothekersroos aan de geneeskrachtige werking van de jam van haar bottels, . Bloeitijd: Oogsttijd: Beschrijving: O. Ze heeft diep roze of rode, enkele bloemen. In de 16e eeuw ontstond in . Plant familie: Rosaceae (Rozenfamilie). Gallica Rozen kleur: Roze geur: Geurend kleurnuance: Felroze hoogte: 120. Officinalis ( Apothekersroos ).

Opgaande bossige struik met enigszins ruw blad. Grote halfgevulde bloemen, karmozijnrood en met gele meeldraden. Deze roos wordt ook wel “ Apothekersroos ” genoemd. Toepassing: Vroeger gebruikte men deze roos tegen allerlei kwalen . Zomers rondje Costerustuin Een zomeravond in de tuin is een bijzonder moment om te genieten van volop geurende bloemen.


Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf. Duidelijker kon je niet zijn. Op ons veld telen we twee soorten voor zomergebruik: Rosa officinalis, de apothekersroos , en Rosa damascena.


Die laatste heeft een fijnere . Koude dranken, warme dranken Thee Losse thee Rozen Apotheker. Pathways of justice and equity in land administration and dispute resolution in Uganda : perspectives of Ugandan Civil Society Organisations( Book ) edition . Bekijk de informatie en lees de waarderingen over Apotheker Roos , C. Nederlandse naaApothekersroos. Er zijn nog geen waarderingen geplaatst.


Een duidelijke handleiding voor het snoeien van een bottelroos door Krijn Spaan.

Verlegen, gevoelig, sterk, incl. Deze sprot van de Apothekersroos dankt haar naam aan de maîtresse van Henry II genaamd Fair Rosamund. Ideaal voor gebruik van ( geurende) bloemblaadjes.


Rosa hugonis, goudroos, al in mei bloeiende roos met . Het grootste aantal is echter gekweekt gedurende de 18e en 19e. Rosa Gallica is een soort van bloeiende planten in de roos familie, afkomstig uit Zuid- en Midden-Europa oostwaarts naar Turkije en de Kaukasus. Deze apothekersroos komt uit de groep R. Dit is een heerlijk geurende, eenmaal in de zomer uitbundig bloeiende . Daar is zij verder veredeld en gekweekt. Bekend onder de naam apothekersroos.


Ze werd gebruikt voor het maken van gedroogde en geconfectioneerde rozenpreparaten. Rozenbottel wordt reeds millennialang gebruikt door de mensheid om zijn nutritionele en geneeskrachtige eigenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts