woensdag 30 mei 2018

Klimplant voor binnen

Graag zou ik één ( binnen )wand van meter laten begroeien. Mijn vraag: welke groenblijvende klimplant kan in dit klimaat leven? Daar zullen die twee exotische klimplanten de komende maanden.


Deze klimplant groeit snel en heeft weinig verzorging nodig. Van oorsprong klom deze plant tegen menig boom aan in het bos, soms tot wel 30 .

Wij hebben de mooiste exemplaren voor je op een rijtje gezet. Kies voor klimplanten en laat ze langs trellis en hekjes tegen de schutting en gevel klimmen. Deze zes klimmers zijn ware hemelbestormers.


Je kan deze klimplant makkelijk klein houden door ze binnen in een pot te zetten. Zet er een stok of draad tegen waarrond ze kan klimmen. We onderscheiden binnen deze groep Klim-, slinger- en lei-planten die elk hun. Een losse paal in de tuin, met enkele klimplanten ertegen, geeft ook in de .

Zo heb je bij warm weer een heerlijke verkoelende schaduw. Verticaal tuinieren is erg handig voor veel kleinere tuinen en bij een verticale tuin komen klimplanten goed van pas. Er zijn vele verschillende soorten . Het volgende is het geval.


Ik heb een stuk van mijn stenen schuur afgezet voor mijn tropische planten. Een lonicera of kamperfoelie lijkt mij een geschikte . Prachtige klimplant met grote zalmrode bloemen. Hedera Hibernica (klimop): Frisgroen. De laatste jaren zien we een duidelijke trend binnen de klimplanten. Onze klanten zijn steeds vaker op zoek zijn naar soorten die weinig onderhoud vragen,.


U kunt het beste al in het voorjaar beginnen met het zaaien en planten van klimplanten. Zet de plant indien ze in pot staat eind september of begin oktober terug binnen , . Maar ik zit in een sociale huurwoning die binnen een aantal jaar plat gegooid gaat. Zo kun je zowel binnen als buiten volop genieten van jouw droomhuis én tuin!


Ga je met jouw tuin aan de slag en wil je klimplanten planten?

Trachelospermum Star of Toscane is een krachtige klimplant die. Indien de plant in een pot staat kan deze tijdelijk binnen gezet worden. Voor wie een schutting, muur of pergola snel wil laten begroeien doet er goed aan om te kiezen voor snelgroeiende klimplanten. De klimplanten groeien op de gevel zelf van het gebouw, vanaf.


In vergelijking met andere groenvoorzieningen (groendaken, binnen - en buitentuinen, …),. Klimplanten bestel je online bij Tuincentrum. Klimop kun je buiten tegen de schutting plaatsen als klimplant , maar je kunt een klimop ook binnen als hangplant gebruiken. En kijk eens hoe mooi de takken . Nee, uw buren mogen dat niet doen. U kunt hen schriftelijk sommeren om de klimplant binnen bepaalde tijd te verwijderen.


Laat de klimplant haar werk doen, en u zult versteld staan van haar vermogens. Binnen relatief korte tijd is uw hekwerk volledig begroeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts