donderdag 10 mei 2018

Voortplanting mug

Steekmuggen maken een zoemend geluid dat goed hoorbaar is als de mug dichtbij komt. Dit heeft deels te maken met de voortplanting van de muggen. Wetenschappers hebben ontdekt dat sperma van muggen een.


Mannetjes muggen gaan af op het geluid van een vrouwtjes mug , dit om zich te kunnen voortplanten. Waarom maken muggen geluid? Van de muggensoorten maken alleen de steekmuggen een zoemend geluid.

De eerste stap in het bestrijden van muggen bestaat dus ook uit het voorkomen van de voortplanting : zorg dat er geen stilstaand water is . Muggen prikken omdat ze bloed nodig hebben voor hun voortplanting. Alleen een vrouwelijke mug steekt. Ze kan om de paar dagen nieuwe eitjes leggen, maar . Elk organisme loopt in zijn of haar leven de gehele levenscyclus door van geboren worden, groeien en. Een vrouwtjesmug legt ongeveer 2eitjes. Deze eitjes worden eerst een larve, daarna wordt het een.


Anticimex leert u het soort mug herkennen, adviseert hoe u deze insecten kan voorkomen en helpt u de muggen bestrijden met bv.

De productie van het geluid heeft deels te maken met de voortplanting van muggen. De endemische Anopheles had brak water nodig voor de voortplanting. Uit de pop kruipt de volwassen mug die op het land leeft. Hieronder staat de levenscyclus van de mug. Muggen zijn irritant en verspreiden ziektes als zika en malaria.


Het zijn enkel de vrouwelijke muggen die steken en enkel tussen. Hoe hoger de temperatuur hoe beter de omstandigheden voor de voortplanting van een mug. De bloedmaaltij d is bij deze insecten dus onontbeerlijk voor de voortplanting.


Om aan het levensbelangrijke sap te komen, steekt de mug haar steeksnuit in . Voor de voortplanting heeft de mug water nodig om haar eieren in te leggen en bloed om. Die mug kan zich voortplanten , maar zijn nakomelingen gaan dood voor ze zelf vruchtbaar zijn. De populatie neemt dan snel af. Jo Het mannetje, hetwelk eerder naar eene kleine mug , dan maar zyn geharnast wyfje gelykt, zweeft door de lugt, terwyl het wyfje als onbeweeglyk -op eene . De zwarte mug brengt ziektes over zoals encephalitis en menigitis en West nile virus. Guppen hebben een biezonder snelle voortplanting.


Maar de mug kan er niets aan doen, het zoemt uit liefde. Omdat muggen zich geslachtelijk voortplanten , is het van belang dat mannetjes en . Hoe kunnen muggen met hun dunne snuit door de huid heen prikken?

En hoe zuigen ze ons bloed op? Deze mug is verantwoordelijk voor de verspreiding van de rode én de. Dat zouden wespen nog wel aankunnen, maar muggen niet. Een droge lente smoorde hun voortplanting in de kiem en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts