vrijdag 11 mei 2018

Geraniums overhouden en stekken

In Augustus stek ik mijn geraniums voor volgend jaar. Gratis een hofje vol weelde , elke zomer weer. Ik houd van het boerenroo maar stek ook . Op verzoek: geranium overhouden ( of te wel: wat ga ik opa eens leren ;) ). Bergbasilicum, hoe overwinter ik die goed?


Geranium pelargonium zaaien mrt.

Veelal worden stekken genomen van planten uit volle grond. Steek de geraniumstekken in de stekgrond en verwijder eventueel wat bladeren onderaan de stek. Zorg ervoor dat de tak nog twee tot vier blaadjes overhoudt.


Mijn vraag is: hoe stek ik het best geraniums. Help mijn geranium stekken worden rot posts jul. Franse geraniums posts nov. Pelargonium STEKKEN posts okt. Lees hier alles over de verzorging.

Goede morgen, De winter staat weer voor de deur. De meeste eenjarige planten zijn uitgebloeid en moeten worden opgeruimd. De geraniums in de bakken aan . De eenjarige geranium kan je stekken , zodat je van een eenjarige, twee, drie of vier eenjarigen kan.


Dit is een video over tuin en planten ik laat je zien hoe je geraniums kunt kweken. De bloemen zijn klein, mooi en relatief makkelijk te onderhouden. Kruidachtige heesters en vaste planten kunnen ook zo gestekt . Varend Corso in het Westland aug.


Ontdek de soorten geraniums en leer hoe je geraniums kunt onderhouden en stekken. Kloon een plant — Behalve zaaien zijn er ook nog andere methoden om planten te vermeerderen. Eén van die manieren is stekken. Ik wil eens proberen de geraniums in de pot op mijn balkon door de.


Houd een stekje rechtop en zoek de onderste knobbel. Op het ogenblik zien we veel al of niet verregende geraniums in de tuin staan. Knip tot een halve centimeter . De pelargoniums zijn heel makkelijk te stekken.


Ondertussen weet ik nu ook dat je geraniums kan vermeerderen enkel door zaad. Je kunt ze gelukkig heel gemakkelijk stekken.

Het stekken van geranium gaat vrij simpel en je heb er later meer dan. Omschrijving : In de volksmond beter bekend als geranium , maar niet te. Snij met een scherp mesje wat eerst ontsmet is met spiritus een stek van de plant. De citroengeranium (pelargonium graveolens) is een geranium die een citronellageur. Een citroengeranium is heel gemakkelijk te stekken.


Van gewortelde en nieuwe stekken , soms van volwassen planten, wordt de wortelhals zwart en dun. Het blad verwelkt en de plant gaat dood. Tuinforum onderwerp: overhouden geraniums.


Voor het stekken gebruiken wij stekgrond , potgron metselzand of. Omdat en geranium gevoelig is voor bacteriën, is het aan te bevelen uw mes te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts