dinsdag 22 juli 2014

Catalpa snoeien in juli

Nu weet ik dat je een catalpa in het voorjaar moet snoeien maar omdat. Een bol- catalpa is eenvoudig te snoeien , alle takken mogen verwijderd worden tot op een paar ogen. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Hieronder een beschrijving van hoe kleinfruit gesnoeid kan worden. Ik heb gelezen op het forum dat je de catalpa mag knotten eind januari.


Terugsnoeien catalpa boomvorm posts okt.

Bolcatalpa snoeien of niet posts nov. Catalpa gedrag posts jul. Snoeien doet u bij voorkeur op het einde van de winter. Een bolcatalpa is uitstekend geschikt voor een kleine tuin.


Heeft een bolvormige groeiwijze en frisgroen blad. Weten hoe je zelf een bolcatalpa het beste kunt snoeien ? Snoei in het voorjaar, voordat het blad aan de boom komt. Doe dit elk jaar zodat de vorm mooi blijft.


Eind februari, begin maart is het geschikte moment om catalpa bignonioides bungei te knotten.

Eerst verwijdert u doo ziek, kruisend of . Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Je kunt dit ieder jaar doen. Dit zijn prachtige en erg populaire bomen, die je op tijd moet snoeien voor een mooie vorm. Slechts dode en oude takken dienen. De lichtgele bloemen sieren de boom in juli en augustus en zitten in losse . Nu pit- en kleinfruit en leibomen snoeien.


In juli -augustus kunnen de lange zijscheuten nogmaals gesnoeid worden. De meeste bomen hebben alleen in hun jeugd wat snoei nodig om. Voorjaarsbloeiende heesters kunt je het beste direct na de bloei snoeien. Wanneer kun je het beste je tuinplanten snoeien ? Bij de snoeibeurten in de zomerperiode ( juli – aug.) zorg je er. Onze kleine achtertuin (12xmeter) heeft een paar bomen.


Er staan een paar kleine fruitboompjes in (- meter hoog) en er staat een . De trompetboom vraagt geen specifieke snoei maar verdraagt snoei goed. Door middel van snoei kan de struik in grootte beperkt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts