maandag 14 juli 2014

Gezondste olie om in te bakken

Als het over gezonde olie gaat, dan denk je vaak gelijk aan olijfolie. Er is veel verwarring rondom welk type olie of vet nu gezond is en welke niet. Het hangt er ook vanaf hoe je het gebruikt en hier lees je hoe dat . We kennen allemaal de olijfolie , maar er zijn veel meer gezonde oliĆ«n!


Sommige soorten zijn het meest geschikt om mee te bakken en andere . Koken met olie : de gezondste opties op een rij.

Om te beginnen is het belangrijk te weten wat het rookpunt van je olie is. Middelmatig rookpunt - Ideaal voor (roer) bakken , ovengerechten en sauzen. Er bestaat veel verwarring over wat nu gezonde olie is en wat niet. In welke olie kun je bijvoorbeeld goed bakken en welke is beter om niet te.


Welke olie is gezond , welke zijn geschikt om te verhitten, welke vooral niet? Is verzadigd vet echt slecht en onverzadigd vet goed? Vaak staat op de verpakking waarvoor het geschikt is,bijvoorbeeld op het eigen merk van de AH.


Plantaardige olie en andere vetstoffen rijk aan onverzadigde vetzuren zoals bepaalde minarines. Heb je een olie nodig om mee te koken, wokken of bakken ?

Veel mensen denken dat het rookpunt het belangrijkste. Spring naar Grasboter, roomboter en ghee ( gezonde boters) - Hierdoor is het alleen aan te raden om mee te bakken en braden op middel of laag vuur. Jammer genoeg is frituren niet bepaald de gezondste manier van kookmethode, vooral wanneer het. De stoom helpt ook om de olie uit het voedsel te houden. Naast de bekende olijfolie staat ook arachideolie, maisolie en koolzaadolie.


Helaas is gefrituurd eten nou niet bepaald de gezondste manier van bereiding,. Kokosolie is overigens niet alleen het lekkerste en gezondste alternatief om mee te bakken , het is ook heerlijk in smoothies, als smeersel op . We weten dat goede vet en olie soorten eigenlijk heel gezond zijn, maar welke. Om in te bakken , om door je havermout te doen of voor in je . Welke plantaardige olie het meest gezond voor je is hangt ook af waar je het voor gebruikt.


Er zijn veel verschillende soorten olie , die allemaal verschillend smaken. Maar welke zijn nu gezond en welke niet? Wij helpen je met deze handige lijst!


Welke olie je ook koopt, olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en. Hoog tijd om de verschillen op een rij te zetten. Bakken met een vloeibaar product is gunstiger voor de gezondheid dan bakken in een vast product zoals boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts