dinsdag 25 november 2014

Bollen planten in laagjes

Het klinkt een beetje gek, maar het recept is simpel. Je plant verschillende laagjes bloembollen boven elkaar net als het Italiaanse pastagerecht. Lasagnebeplanting is een manier om bloembollen te planten die ook wel etagebeplanting genoemd wordt.


Het betekent dat bloembollen in laagjes boven op . Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je.

Wil je reeds in het vroege voorjaar kleur in de tuin of op jouw terras? Dan kan je nu best aan de slag gaan met het planten van de bloembollen. Hoe maak je een lasagnebeplanting?


Plant bloembollen eens in laagjes in potten en manden. Voordeel is een lange bloeitijd. Alle bloembollen kunnen in lagen worden geplant in bakken en potten.


Je moet alleen even weten hoe je dat moet doen.

Voor een leuk verrassingseffect plant je verschillende voorjaarsbloembollen in lagen. Hiermee word je aan het begin van het jaar wekenlang verrast door het . En ook fijn: bollen zijn extreem makkelijk met zo goed als gegarandeerd resultaat. Een paar handige tips voor bollen planten.


Bloembollen planten kun je het beste doen in het najaar. Het planten van bollen in volle gron maar ook in potten, wordt uitgelegd in deze. Door een smaakvolle lasagne van bloembollen te maken, geniet je langer van de eerste voorjaarsbloemen. Hiervoor hoef je niet de keuken in. Varend Corso in het Westland aug.


Een grote bloempot, potgron hydrokorrels en je favorieten bloembollen is het enige wat je nodig . Een tweede manier van bloembollen in potten planten is door verschillende laagjes te creëren. Dit wordt ook wel lasagnebeplanting of . Je plant nu namelijk bloembollen , om volgend voorjaar bloemen te zien te krijgen. Een lasagne maak je in laagjes , zo ook deze. Met een bloembollenlasagne , laagjes bloembollen met verschillende bloeitijden, maak je zelf.


Plant bovenop viooltjes of Heuchera, dat ziet er meteen leuk uit.

Met bloembollen kun je leuke bloei-trucjes doen. Plant eens twee lagen bloembollen boven elkaar, de zogenaamde lasagne-methode. Het resultaat is een bloembollenlasagne. Op deze manier wordt je maandenlang verrast met nieuwe .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts