dinsdag 11 november 2014

Snoeien sneeuwbal hortensia

Zij zal mooie ronde bloembollen vormen in verhouding tot de . Viburnum of sneeuwbal snoeien doet u indien nodig na de bloei. Hortensia snoeien van de verschillende soorten met uitleg. Omdat er veel soorten zijn, leggen we hier uit welke sneeuwbal u wanneer . Wanneer snoeien Annabelle, Strong Annabelle.

De bloemknoppen van de sneeuwbal hortensia worden ieder voorjaar weer gevormd. De hortensia of Hydrangea is een ware tuintopper gezien de meeste soorten rijkelijk en lang. Hebt u geen zin gehad om te snoeien of bent u het gewoonweg vergeten? Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien.


Tip: In onze shop vind je . In de zomer na een stevige regenbui ben je wel eens je. In deze video laat ik zien hoe de Hydrangea Annabelle gesnoeid moet worden. Het snoeien van hortensia is voor veel mensen een groot vraagteken.

Vandaar dat wij hieronder duidelijk uitleggen hoe je de verschillende hortensia soorten . Elk voorjaar dient u deze struik diep terug te snoeien op . Ga je voor grote of juist kleine bloemen? Wij helpen je kiezen en de juiste snoei. Mag jaarlijks maar hoeft niet, niet snoeien betekent kleine bloemen. De Strong Annabelle is de verbeterde versie van de hortensia Annabelle.


De sneeuwbal zoals deze plant ook wel genoemd wordt kun je . De sneeuwbalhortensia en de pluimhortensia bloeien op nieuwe knoppen en kun je dus wel snoeien , dit doe je dan in het vroege voorjaar. De plant groeit eerder traag en vraagt over het algemeen geen snoei. Sneeuwbalhortensia of Annabelle (Hydrangea arborescens) . Snoeien in voorjaar of najaar ? Ik zou selectief een aantal takken verwijderen, . De snoeiwijze is sterk afhankelijk van de soort: H. De pluimhortensia bloeit op de nieuwe takken die na de snoei weer uit de plant. Geef ze na het snoeien meteen organische siertuinmest.


U kunt deze plant tegen het eind van de winter snoeien.

Dat geldt ook voor de pluimhortensia (ook waterstruik, boerenhortensia en schaapskop genoemd), . Als je ieder voorjaar de heester snoeit , wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter . Hydrangea macrophylla, de hortensia met opvallend grote randbloemen of een. Zowel in de woonkamers als in de tuin. Een hortensia planten of een hortensia snoeien ? Ontbrekend: sneeuwbal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts