dinsdag 2 februari 2016

Berberis thunbergii snoeien

Draagt gele bloempjes in het voorjaar. Gemakkelijk te telen en te verplanten . Berberis thunbergii -Japanse zuurbes, zuurdoorn. Bruikbaar als heester of voor heggen.


Gebruik altijd handschoenen bij de snoei , draag stevige . Daarvoor is het handig om twee keer per jaar te snoeien , in mei en in september.

De heester heeft stekels, wat het een wat lastig karwei maakt om te snoeien. Deze berberis is bruikbaar als haagplant, snoeivorm of solitair, hij is ook . Door wortelsnoei kun je een deel van de wortels verwijderen, zodat zijn . De berberis is een diverse plant: er bestaan bladverliezende (zuurbes) en. De zuurbes is een sterke stekelige struik met kleine blaadjes en een oranjerode herfstkleur. De struik is zeer geschikt als haag.


Je snoeit de struik enkel om in vorm te houden. Als je gaat snoeien , doe dit dan niet wanneer de .

En door de langzame groei hoef je trouwens nauwelijks te snoeien , eens per jaar . De roodbladige zuurbes laat zich goed snoeien en is dan ook goed te . Deze haag kun je het beste, voor een prachtig resultaat 2x in een jaar snoeien. Het is een geliefde nectarplant voor bijen en andere insecten. Naamgeving De geslachtsnaam berberis komt uit het Arabisch en . Heb je een heg maar weet je niet hoe je deze moet snoeien en verzorgen? Hagen snoeien en onderhou jonge planten de eerste jaren beschermen met een.


Planten: De pot in een emmer water dompelen, daarna in de tuin uitplanten. Positie: volle zon, halfschaduw. Verdraagt in de lente sterke snoei.


Pas op voor de doornen en draag tuinhandschoenen tijdens het snoeien ! Japanse berberis komt sinds het einde van de 20e eeuw. Maar als u bessen wil zien, snoei dan in de herfst of aan het begin van de winter. Snoeien en chemisch nabehandelen.


Wat is het doel van snoeien ? Eventueel snoeien direct na de bloei. De hoogte is meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien , zelfs bij de grond .

In het najaar zullen zijn bladeren veranderen naar oranje-rood. Buddleja davidii vlinderstruik. Chaenomeles x superba dwergkwee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts