vrijdag 26 februari 2016

Skimmia wordt geel

Deze zal snel weer verzuurd moeten worden om de . Hij was erg mooi, maar nu worden er hele takken . Skimmia wordt geel , help, Ro. Twee jaar geleden plantte hij enkele . Als de bladeren geel worden wil je natuurlijk wel gaan snoeien, de gele. Afhankelijk van de soort of variëteit wordt de struik niet hoger dan - 1cm.

Blad van skimmia wordt geel. Vaak is de combinatie van te veel zon en droge grond de oorzaak van geel blad. Ik heb al bijna jaar enkele skimmia struiken staan. Steeds prachtige rode bloemknopjes in de winter en fraaie geurende bloemen in het voorjaar.


De romantische tuin wordt gekenmerkt door mooie kleuren en geuren. Vaak worden rozen gebruikt in de romantische tuin of rozentuin. Waarschijnlijk heeft de skimmia de geel wordt last van slecht drInage in zijn pot.


Bekijk alle reacties via groeninfo.

Hoe komt het dat mijn skimmia gele bladeren krijgt. Het kan zijn dat het om oud blad gaat dat wordt afgestoten. Is het alleen in een bepaald gedeelte van de struik of niet?


De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Er wordt aanbevolen om minimaal één mannelijke plant op zeven. De bloemkleur is bleekroze en de bloeitijd is van ca. Een skimmia is een plant die het hele jaar groen blijft. Ik heb ook een skimmia in de tuin staan, maar sinds kort word het blad geel tot wit en . Dit kan allerlei oorzaken hebben en hoeft niet per se te beteken dat je plant doodgaat.


Worden de blaadjes geel , dan is de grond niet zuur genoeg. Ik heb meteen extra (regen) water gegeven, omdat het vorige . De plant wordt uit zichzelf niet al te groot, dus is snoeien dan ook nauwelijks nodig. Mijn skimmia wordt helemaal geel en lelijk, wat is hier de oorzaak van en hoe kan ik het weer goed krijgen?


Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. De bodem wordt luchtig en krijgt de ideale pH. Beschermen tegen de worst is alleen nodig bij strenge vorst of sneeuwval,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts