dinsdag 9 februari 2016

Vinca minor bloeitijd

Vinca minor is een prima, sterke en heel mooie bodembedekker. Bloeitijd , februari - mei. Voordelige staffelprijzen. De hoofdbloei ligt in april en mei.


Deze vinca minor is zeer goed winterhard en verlangt een standplaats in volle zon, halfschaduw of zelfs schaduw.

Op den duur krijg je een donkergroen tapijt dat het onkruid goed tegenhoudt. In het voorjaar horizontale scheuten . De bloeiperiode is april - mei. Zijn bloeitijd is in verhouding lang: van februari tot juni.


Witte bloem, zeer bloeirijk. Gebruikt als bodembedekker, groenblijvend. Dit is de best bloeiende.

Door deze verjonging zal nieuwe frisse bloei ook weer gestimuleerd worden. De nederlandse naam is Kleine maagdenpalm, familie van de Apocynaceae. Maagdenpalm (Vinca) is groenblijvend. Standplaats: Stelt weinig eisen. Schaduwminnende, sterkgroeien wintergroene bodembedekker.


Verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en bloeitijden. In beginsel leeft een vaste plant langer dan twee jaar. Met zijn mooi wintergroene blaadjes is maagdenpalm ( Vinca ) een. Als de groei in de lente start, komen eerst de bloeistengels uit het hart van . Mooie blauwe bloemen met vijf bloemblaadjes Grootbloemig. De Vinca major is ook wel bekend als Grote maagdenpalm.


Goede bodembedekker, bloeit met veel purperen bloementjes. Tricyrtis formosana, paddelelie, diep paars-roze gespikkelde bloei. Verspreiding en ecologie van Kleine maagdenpalm. Schrijf de eerste review over dit .

Vinca Minor is kleinbladig en met grote bloemen is zeer goed bodembedekken. Vinca difformis, in het Nederlands maagdenpalm genoemd is een halfheester, vaak ook als vaste plant gerangschikt. Het is een laagblijvende, . Daarom na de bloei dan regelmatig bijknippen om de planten lager en gelijker te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts