vrijdag 19 februari 2016

Orchidee in gewone potgrond

Nou ik heb het ook eens gedaan in gewone potgrond omdat de bark op was. Dat is eren grote fout omdat orchideeën veel meer lucht nodig hebben dan gewone potgrond heeft. Orchideeën bloeien op bij een mengsel dat losser en . Tips over hoe je een orchidee verzorgt lees je hier. In gewone potgrond zitten lang niet alle voedingsstoffen die de orchidee nodig heeft, dus gebruik deze .

Een orchidee moet via de wortels lucht binnen krijgen, dus de grond waarin de orchidee staat moet open en luchtig zijn. Gewone potgrond is veel te dicht en . Kan ik normale potgrond gebruiken? Heeft iemand ervaring met de verzorging van een orchidee ? Een andere geschikte manier om . Prik een satéprikker in de potgrond na het water geven en controleer na een paar.


Daarom groeien veel orchideeën niet in gewone potgrond en vereisen . Hallo,Ik heb bij de Ikea een orchidee (met stengels) gekocht en hij.

De basis voor mooie, gezonde kamerplanten en orchideeën is het gebruik van de juiste potgrond. Er is daarom speciale orchideeënpotgrond te koop bij tuincentra. Welke voeding kan ik mijn orchidee.


Doordat orchideeën in de vrije natuur vaak met de wortels in de lucht groeien, kunnen de. Giet het water voor de orchidee niet in het hart van de plant maar juist op de aarde in de pot. Gebruik liever geen gewone potgrond. Het geslacht van de vlinderorchideeën (Phalaenopsis) heeft zich in Azië. Doe dat dan niet in gewone potgrond , maar in speciale, grove orchideeënaarde.


Ja, de vlinderorchidee staat graag op een lichte plaats en heeft. Zet de planten in een goede kwaliteit potgrond , zoals Intratuin Potgrond Speciaal. De ene orchidee is tevreden met gewone potgrond , de andere wil een . Hier ontdek je hoe eenvoudig het is om prachtig bloeiende orchideeën te krijgen.


Verwijder voorzichtig de oude potgrond tussen de wortels. Dat is beter dan gewone potgrond , die sneller wortelrot veroorzaakt. Wortels van orchideeënplanten hebben ook lucht nodig, daarom is gewone potgrond zeer slecht . Dit zorgt ervoor dat je jouw orchidee met pot en al hierin kunt zetten en.


Hierbij heeft deze vlinderorchidee de plaats van populairste overgenomen.

Niet planten in gewone potgrond dus, maar in een speciale mix voor orchideeën. Met deze verzorgingstips beleeft u. We leggen u uit waar u bij de verzorging van een orchidee op moet letten en hoe u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts