maandag 28 april 2014

Calathea bruine punten

Te veel zonlicht is schadelijk voor de plant en zal leiden tot bruine randen op de bladeren. De Calathea wordt ook wel Maranta genoemd. Krijgt je Calathea bruine bladranden?


Dan zit er te weinig vocht in de . Wordt het blad van je Calathea bruin en rolt het op?

Dit kun je verhelpen door te sproeien of de plant op een schotel met vochtig grind . Als ik het goed heb is het een calathea , hij heeft donker groene dunne smalle. Tuinforum onderwerp: Verzorging Calathea. Bovendien hebben steeds maar bladeren bruine plekken. Bruine bladeren en toppen.


Soms hebben zelfs de nieuwe bladeren direct al bruine punten. Calathea is een plantengeslacht dat van nature voorkomt in de tropische. Omkrullende bladeren en bruine punten worden veroorzaakt door: .

Ook regelmatig sproeien voorkomt bladranden en bladpunten. Delen van het blad worden bruin , geel, verdroog , Kan te wijten zijn aan zonnebrand. In deze blog vindt u meer informatie over hoe u bruine en gele bladeren kunt voorkomen bij uw kamerplanten. Aangezien bladranden behalve bij Calathea bij tal van andere gewassen in. Soms willen de bladeren nog wel eens bruin worden, deze kunnen gerust.


Aloifolia heeft lange, speervormige bladeren met een scherpe punt. Waarschijnlijk heb je een calathea warscewiczii. Die hebben inderdaad heel erg snel last van verdroogde bladranden en punten.


Een bruin blad afknippen maar wel een blad minder, of het blad laten zitten en dan maar . Je kunt de Calathea het beste regelmatig kleine hoeveelheden water . Op de foto is de Calathea Rufibarba te zien die populair is door de mooi . Dat kunnen meerdere dingen zijn. De goudpalm krijgt namelijk snel bruine punten en houdt niet van. De pauwenplant ( Calathea ) is een plant met een mooie tekening op de . Calathea `s dragen opvallende, kleurrijke en fraai getekende bladeren.


Aan de hand van de bladtekening worden enkele groepen onderscheiden. De bruine punten worden namelijk veroorzaakt door te veel kalk in het water. Ook de geelbruine onderkant van het blad is mooi om te zien.

Veel bladeren vertonen bruine punten waarna ze afvallen. Calathea , Stromanthe, Warscewizii, Rhapsis, Dracaena, Spathiphyllum, . Maar droge punten en kan getuigen over het levensmiddel uitdroogt te lang. Deze ziekte manifesteert zich in de vorm van gele, oranje, bruine vlekken convex.


Dit is te herkennen aan bruin verkleurde en uitgedroogde bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts