donderdag 21 augustus 2014

Taraxacum officinale werking

Spring naar Werking - Voor de lever, bij geelzucht en een trage leverwerking. Ook bij hepatitis, verstopping van de lever en de galblaas, ook bij galstenen, . In China kende men de gunstige werking op de lever toen al. Hoewel de paardebloem tegenwoordig tot de bekendste planten met een geneeskrachtige werking behoort, wordt de plant pas sinds de late middeleeuwen in . De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts.

De tekst officinale , duidt op het gebruik in de geneeskunde. Paardenbloem heeft een galverhogende en galdrijvende werking. De plant heeft een vochtdrijvende werking hetgeen terug te vinden is in namen als: Pissebloem en . De medicinale werking van het paardebloemblad moet zeker niet onderdoen voor die van . De tinctuur ondersteunt de reinigende werking van het lichaam.


Voedingssupplement met planten. In de kruidengeneeskunde hebben deze allemaal geneeskrachtige werking en worden . Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Dit homeopathisch geneesmiddel is . Taxara betekent aandoening en . Taraxacum officinale folium over a single day. Vroeger werd het op de markt verkocht als groente: molsla. Dat deze plant de naam “ Pissebloem” of het Franse“Pis en lit” krijgt, ligt aan de vochtafdrijvende werking. De paardebloem bevat bitterstoffen die zorgen voor een positief effect op de lever, gal en pancreas. Daarbij stimuleert ze de werking van de nieren.


Inwendig gebruik: Vochtafdrijvend. Antibiotische werking , stimuleert het afweersysteem, griep, verkoudheid. In deze familie zijn bloemen sterk gereduceerd en klein en staan . De wortels en de bladeren samen worden vanwege hun heilzame werking op lever en nieren, toegepast om het lichaam te ontgiften. Het kruid heeft een gunstige werking op de gal- en leverfunctie, en dat is . Gal- en leverwerking kunnen ermee worden verbeterd en ook werken . Er is een onderscheid tussen de werking van de wortel en de bladeren.


Het gunstige effect bij een zwakke lever en galblaas, en de galvormende en galdrijvende . De hele plant wordt vanwege zijn heilzame werking op lever en nieren, toegepast om het.

De naam “ officinale ” betekent “uit de apotheek. Deze website gebruikt cookies voor de goede werking van de site, om statistieken bij te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts